ΚΟΣΜΟΣ

Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία αναζητά δικαιολογίες - Δεν επιθυμεί επανέναρξη των συνομιλιών

Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία αναζητά δικαιολογίες - Δεν επιθυμεί επανέναρξη των συνομιλιών
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την θέση ότι η Τουρκία αναζητά δικαιολογίες, γιατί δεν επιθυμεί επανέναρξη των συνομιλιών, διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ενημέρωσε την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Για τη χθεσινή ανακοίνωση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας είπε ότι πρόκειται για επανάληψη της τουρκικής ρητορικής.

Επίσης, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάτι προς ανακοίνωση αναφορικά με μια ενδεχόμενη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί. Η κυβέρνηση, είπε, εργάζεται προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις στα Ηνωμένα Έθνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση για επανέναρξη των συνομιλιών.

Τόνισε παράλληλα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι δεν τίθεται ζήτημα υδρογονανθράκων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, υπενθυμίζοντας πως υπάρχει συγκεκριμένη σύγκλιση από τον προηγούμενο γύρο, ότι το θέμα αυτό θα είναι αρμοδιότητα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης επανέλαβε την θέση του προέδρου Αναστασιάδη ότι η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν μπορεί να αποτελεί τη λύση του Κυπριακού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ