ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Καταδικάστηκε «βίγκαν» που έκανε προσβλητικό ποστ για κρεοπώλη που σκοτώθηκε στην Τρεμπ

Γαλλία: Καταδικάστηκε «βίγκαν» που έκανε προσβλητικό ποστ για κρεοπώλη που σκοτώθηκε στην Τρεμπ
REUTERS/Regis Duvignau

Μια ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων που είχε αναρτήσει ένα προσβλητικό μήνυμα στο Facebook για τον κρεοπώλη που σκοτώθηκε σε τζιχαντιστική επίθεση την περασμένη Παρασκευή στην πόλη Τρεμπ καταδικάστηκε την Πέμπτη σε φυλάκιση επτά μηνών, με αναστολή. 

Η εισαγγελέας του Σεν Γκοντέν, κοντά στην Τουλούζη, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ζήτησε να επιβληθεί στη γυναίκα ποινή φυλάκισης "έξι έως οκτώ μηνών με αναστολή".

«Και λοιπόν, σας σοκάρει που ένας δολοφόνος σκοτώνεται από έναν τρομοκράτη; Εμένα όχι, δεν τρέφω καμία συμπόνια για αυτόν, αποδόθηκε δικαιοσύνη» έγραψε η "βίγκαν" ακτιβίστρια στη σελίδα της, τρεις ημέρες μετά τον θάνατο του Κριστιάν Μεντβ, του κρεοπώλη του σουπερμάρκετ Super U. Ο Μεντβ ήταν ένα από τα τέσσερα θύματα του τζιχαντιστή Ραντουάν Λακντίμ.

Η ανάρτηση έχει πλέον διαγραφεί.

Στην αγόρευσή της η εισαγγελέας Σεσίλ Ντεπράντ επισήμανε ότι είναι δικαίωμα της κατηγορουμένης να έχει τη δική της φιλοσοφία ζωής αλλά δεν μπορεί να ξεχνά ότι ζει σε ένα κράτος δικαίου όπου οι κανόνες ισχύουν για όλους.

Το μήνυμα της ακτιβίστριας προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις, την παραμονή της κηδείας των τεσσάρων θυμάτων.

Ο 50χρονος κρεοπώλης ήταν ο πρώτος άνθρωπος που σκοτώθηκε μέσα στο σουπερμάρκετ, στην επίθεση που εξαπέλυσε ο Λακντίμ στις 23 Μαρτίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ