ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσικό ΥΠΕΞ κατά Βρετανίας: Πρόκληση ο έλεγχος αεροπλάνου στο Λονδίνο

Ρωσικό ΥΠΕΞ κατά Βρετανίας: Πρόκληση ο έλεγχος αεροπλάνου στο Λονδίνο
REUTERS/Maxim Shemetov/ file photo

Ένα ακόμα περιστατικό έρχεται να προστεθεί στις ήδη τεταμένες σχέσεις μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Ρωσίας. Όπως έγινε  γνωστό, η βρετανική αστυνομία έκανε έλεγχο σε ρωσικό αεροπλάνο που έφτασε στη βρετανική πρωτεύουσα προερχόμενο από τη Μόσχα, ενέργεια που καταδίκασε σήμερα το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων rt, η βρετανική αστυνομία ανέβηκε στο ρωσικό αεροπλάνο A-321 της Aeroflot, το οποίο έφτασε την Πέμπτη στη βρετανική πρωτεύουσα από το αεροδρόμιο Sheremetyevo της Μόσχας.

Οι αρχές είπαν ότι έπρεπε να ελέγξουν το αεροπλάνο, χωρίς να εξηγήσουν τους λόγους, ενώ απαίτησαν από το πλήρωμα να φύγει, μεταδίδει το Interfax. Οι Ρώσοι πιλότοι αρνήθηκαν να φύγουν από το αεροπλάνο, καθώς είναι ενάντια στους κανόνες να γίνεται επιθεώρηση αεροσκάφους εν τη απουσία του πληρώματος.

Έντονη ήταν σήμερα η αντίδραση του ρωσικού ΥΠΕΞ, το οποίο καταδίκασε την εν λόγω ενέργεια, τονίζοντας ότι αποτελεί πρόκληση των βρετανικών αρχών κατά της Μόσχας.

«Μιλάμε για μία ακόμα πρόκληση από τις βρετανικές Αρχές», τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα, σχολιάζοντας το περιστατικό. Όπως είπε, η αστυνομία δεν επέτρεψε στον κυβερνήτη να βγει από το πιλοτήριο, κάτι που είναι αντίθετο στους διεθνείς κανόνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ