ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: «Χασάπης» ο Ερντογάν, να μην μας κάνει διαλέξεις ηθικής

Νετανιάχου: «Χασάπης» ο Ερντογάν, να μην μας κάνει διαλέξεις ηθικής
REUTERS/Amir Cohen

Ακόμη ένα επεισόδιο έρχεται να προστεθεί στην κόντρα που ξέσπασε το Σάββατο μεταξύ του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Μετά τον χαρακτηρισμό «τρομοκράτης» που ο Ερντογάν χρησιμοποίησε αναφερόμενος στον Νετανιάχου, ο ισραηλινός απάντησε αποκαλώντας τον «χασάπη».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στον λογαριασμό του στο twitter, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είπε: «Ο Ερντογάν δεν έχει συνηθίσει να του αντιμιλούν. Θα πρέπει να το συνηθίσει όμως. Αυτός που έχει καταλάβει τη Βόρεια Κύπρο και την περιοχή των Κούρδων και σφαγιάζει αμάχους στην Αφρίν, δεν πρέπει να κάνει διαλέξεις ηθικής και αξιών σε μας».

Οι λεκτικοί διαξιφισμοί μεταξύ των δύο πλευρών ξεκίνησαν με τον Τούρκο πρόεδρο να καταδικάζει τον ισραηλινό στρατό μετά το θάνατο 16 Παλαιστινίων σε συγκρούσεις κατά το μήκος του τείχους μεταξύ της Γάζας και του Ισραήλ.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον κατηγόρησε, επίσης, και για απάνθρωπη επίθεση.

«Ο πιο ηθικός στρατός του κόσμου δεν χρειάζεται μαθήματα ηθικής από αυτόν που βομβαρδίζει αδιακρίτως αμάχους πληθυσμούς εδώ και χρόνια. Προφανώς αυτό επέλεξε η Άγκυρα για πρωταπριλιάτικη φάρσα», απάντησε ο Νετανιάχου στο λογαριασμό του στο Twitter.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ