ΚΟΣΜΟΣ

Αφαίρεσαν προστάτη ασθενούς που δεν είχε καρκίνο: Η απομόνωση και οι απόπειρες αυτοκτονίας

Αφαίρεσαν προστάτη ασθενούς που δεν είχε καρκίνο: Η απομόνωση και οι απόπειρες αυτοκτονίας
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ιδιωτικό νοσοκομείο της Λευκωσίας καθώς και γιατρός του, θα κληθούν από κοινού να πληρώσουν αποζημίωση 70 χιλιάδων ευρώ μετά από απόφαση του Δικαστηρίου στη Λευκωσία για ιατρική αμέλεια. Επιπλέον, θα πρέπει να καταβάλουν και 3.023 ευρώ για έξοδα νοσηλείας και επέμβασης που υπεβλήθη ο ενάγων.

Σύμφωνα με τοπικό μέσο, 35χρονος από τη Λευκωσία αντιμετώπιζε από το 2002 προβλήματα ούρησης με κάψιμο και κατακράτηση ούρων και για τον λόγο αυτό επισκέφθηκε τον εναγόμενο γιατρό σε ιδιωτικό νοσοκομείο, όπου ο εν λόγω γιατρός διέγνωσε λανθασμένα πως έπασχε από καρκίνο του προστάτη και εισηγήθηκε την αφαίρεσή του. Όπως και έγινε το 2004…

Το Δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο γιατρός δεν ενημέρωσε τον ασθενή για τις συνέπειες της επέμβασης, δηλαδή πως μετά από αυτή θα καταστεί σεξουαλικά ανίκανος.

Το μοιραίο λάθος του γιατρού είχε αντίκτυπο στη ψυχολογία του ενάγοντα αφού η σεξουαλική του ανικανότητα είχε ως αποτέλεσμα να απομονωθεί από τον κόσμο και να προβεί σε τρεις απόπειρες αυτοκτονίας τον Οκτώβρη του 2005, η μία από τις οποίες αποπειράθηκε με lannate (εντομοκτόνο).

Το Δικαστήριο αναφέρει ότι «Δεν παραγνωρίζω βέβαια, αλλά αντιθέτως λαμβάνω υπόψη ότι στην ψυχολογική κατάσταση στην οποία περιήλθε συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα ούρησης που αντιμετώπιζε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει. Τα προβλήματα αυτά δεν μπορούν να αποδοθούν, με βάση πάντα τα ευρήματα μου, σε αμελείς πράξεις και ή παραλείψεις του ενάγοντα γιατρού».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ