ΚΟΣΜΟΣ

Ένοπλη άνοιξε πυρ στα κεντρικά γραφεία του YouTube – Πληροφορίες για τραυματίες

Ένοπλη άνοιξε πυρ στα κεντρικά γραφεία του YouTube – Πληροφορίες για τραυματίες
GRAEME MACDONALD/via REUTERS

Συναγερμός έχει σημάνει στην Καλιφόρνια μετά από περιστατικό με πυροβολισμούς στα κεντρικά γραφεία του YouTube στο Σαν Μπρούνο, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για τέσσερις τραυματίες. Ένας εκ των τραυματιών έχει δεχτεί σφαίρα στο στήθος, όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.

 

Το CNNi μεταδίδει ότι δράστης ήταν μια γυναίκα, που είναι νεκρή. Αυτό επιβεβαιώθηκε λίγη ώρα αργότερα και από τον αρχηγό της αστυνομίας του Σαν Μπρούνο, Εντ Μπαρμπερίνι, που δήλωσε ότι η άμεση δράση ενημερώθηκε με πολλά τηλεφωνήματα στις 12:46 τοπική ώρα και τα πρώτα περιπολικά έφτασαν στο σημείο περίπου δύο λεπτά αργότερα.

Αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του ενόπλου, κάτι που ήταν αρκετά δύσκολο καθώς εκείνη την ώρα εργαζόμενοι εγκατέλειπαν τρέχοντας τα γραφεία.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν τραυματία λίγα λεπτά αργότερα ενώ μέσα στο κτήριο εντοπίστηκε και μια νεκρή γυναίκα, που πιθανότατα έβαλε τέλος στη ζωή της.

Στη συνέχεια εντοπίστηκαν άλλοι δύο τραυματίες. «Δεν υπάρχουν πληροφορίες για δεύτερο ένοπλο αλλά ακόμη ελέγχουμε το κτήριο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας αλλά και ασθενοφόρα.

Η αστυνομία ζητά από τους κατοίκους να αποφεύγουν την περιοχή.

H Google, η μητρική εταιρία του YouTube, ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ερευνάται «πιθανό περιστατικό με πυροβολισμούς», χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Ο εργαζόμενος του YouTube Τόντ Σέρμαν έγραψε στο Twitter ότι κόσμος έβγαινε πανικόβλητος από τα γραφεία.

Άλλος εργαζόμενος, έγραψε στο twitter ότι υπάρχει ένοπλος μέσα στα γραφεία. «Άκουσα πυροβολισμούς και στη συνέχεια είδα ανθρώπους ενώ εγώ καθόμουν στο γραφείο μου. Τώρα έχω αμπαρωθεί μέσα σε ένα δωμάτιο με συνεργάτες μου» γράφει ο Vadim Lavrusik‏.

Τραμπ: Οι προσευχές μας με όσους επηρεάστηκαν από το περιστατικό στο Σαν Μπρούνο

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, όπως έγραψε ο ίδιος στο Twitter.

«Μόλις ενημερώθηκα για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στα κεντρικά του YouTube στο Σαν Μπρούνο, Καλιφόρνια. Η σκέψη μας και οι προσευχές μας είναι με όσους επηρεάστηκαν» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος, που παράλληλα ευχαρίστησε τους αστυνομικούς και τους τραυματιοφορείς που έφτασαν άμεσα στο σημείο.

«Ακουγόταν φοβισμένη»

Εργαζόμενη του YouTube, που συνομιλούσε εκείνη την ώρα με συνάδελφό της που ήταν μέσα στο κτήριο δήλωσε στο CNNi ότι άκουσε ανθρώπους να φωνάζουν.

«Αναστατώθηκε και ακουγόταν πολύ φοβισμένη» είπε η γυναίκα, λέγοντας παράλληλα ότι εκείνη βρισκόταν σε άλλο κτήριο της εταιρίας λίγα μέτρα παραπέρα.

«Ήταν δύσκολο να καταλάβω τι άλλο συμβαίνει…» είπε η ίδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ