ΚΟΣΜΟΣ

Οργισμένη απάντηση του πρίγκιπα Kάρολου σε ερώτηση Αυστραλού δημοσιογράφου

Οργισμένη απάντηση του πρίγκιπα Kάρολου σε ερώτηση Αυστραλού δημοσιογράφου
EPA/ADRIAN PACLISAN/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μία δήλωση που δεν ταιριάζει στο βασιλικό του στάτους έκανε ο πρίγκιπας της Μεγάλης Βρετανίας Κάρολος, σε συνέντευξή του σε ραδιόφωνο της Αυστραλίας.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής, ορμώμενος από τις διόλου κολακευτικές πληροφορίες του νέου βιβλίου που κυκλοφόρησε για τον Κάρολο, τον ρώτησε αν πράγματι – όπως αναφέρει το βιβλίο – όταν ταξιδεύει παίρνει μαζί του το κάθισμα της τουαλέτας του.

Η απάντηση που έλαβε, σίγουρα τον εξέπληξε. «Μην πιστεύετε αυτά τα σκ@@@!» είπε ο πρίγκιπας.

Ο παρουσιαστής επέμεινε στην ερώτηση όμως και απευθύνθηκε και στη σύζυγό του, δούκισσα της Κορνουάλης, η οποία επίσης τον παρότρυνε να μην πιστεύει τις πληροφορίες.

Στην εν λόγω αυτοβιογραφία, η οποία έχει προκαλέσει την οργή του πρίγκιπα του θρόνου της Μεγάλης Βρετανίας, ο ίδιος περιγράφεται ως επαναστάτης, που ξοδεύει δημόσιο χρήμα για προσωπικές του ανάγκες και μισθώνει υπεράριθμο προσωπικό για να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του.

Ο συγγραφέας Τόμ Μπόουερ υποστηρίζει πως ο Κάρολος είναι ακατάλληλος για τον θρόνο, καθώς δεν έχει καμία συναίσθηση των δυσκολιών που βιώνει ο απλός κόσμος για να επιβιώσει.

Σύμφωνα με το βιβλίο, ο Κάρολος αλλάζει πέντε φορές την ημέρα ρούχα, ταξιδεύει με το δικό του κάθισμα τουαλέτας και χρησιμοποιεί δημόσιο χρήματα για την φροντίδα των προσωπικών του αλόγων.

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως η ψυχολογία του πρίγκιπα είναι κακή καθώς όσο περνούν τα χρόνια βλέπει να απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο η πιθανότητα να ανέβει στο θρόνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ