ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος - Αναφορές για νεκρούς

Γερμανία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος - Αναφορές για νεκρούς
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Fabian Bimmer

Ένα ημιφορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων στην πόλη Μύνστερ, της δυτικής Γερμανίας και, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες.

Εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας επιβεβαίωσε το περιστατικό, λέγοντας πως υπάρχουν «αρκετοί νεκροί, ανάμεσά τους και ο οδηγός του οχήματος» καθώς και τουλάχιστον 50 τραυματίες - εκ των οποίων έξι σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο (DPA), ο οδηγός του οχήματος είναι νεκρός. Παρά τις αρχικές αναφορές πως έπεσε νεκρός από πυρά των αστυνομικών, η γερμανική αστυνομία επιβεβαίωσε πριν από λίγο πως αυτοκτόνησε.

Προς το παρόν συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες που έρχονται από τα διεθνή μέσα. Δεν είναι σαφές αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, ωστόσο για την ώρα οι Αρχές δεν αποκλείουν τίποτα. Ειδησεογραφικά δίκτυα ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών ανέρχεται στους τρεις, κάτι, ωστόσο, που δεν επιβεβαιώνεται επισήμως από τις γερμανικές αρχές.

Αστυνομία και πυροσβεστική έχουν σπεύσει στο σημείο. Το συμβάν έλαβε χώρα σε τουριστική περιοχή της παλιάς πόλης του Μύνστερ. Οι πρώτες φωτογραφίες που φτάνουν από το σημείο, καταγράφουν σκηνές χάους, με σκόρπιες καρέκλες πεσμένες στον πεζόδρομο.

Η γερμανική αστυνομία, μέσω Tweet, κάνει έκκληση στους πολίτες για υπεύθυνη ενημέρωση καθώς, όπως γράφει χαρακτηριστικά, «οι φήμες και οι εικασίες δεν βοηθούν κανέναν».

Η αστυνομία κάνει έκκληση στον κόσμο να απομακρυνθεί από το κέντρο της πόλης.

Τραγική συγκυρία; Ακριβώς πριν από ένα χρόνο, ένα άλλο φορτηγό έπεφτε σε πλήθος, σε εμπορικό δρόμο της Στοκχόλμης, παρασύροντας στο θάνατο τέσσερις ανθρώπους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ