ΚΟΣΜΟΣ

Συνεργασία Μέρκελ - Όρμπαν παρά τις διαφορές περί μεταναστευτικής πολιτικής

Συνεργασία Μέρκελ - Όρμπαν παρά τις διαφορές περί μεταναστευτικής πολιτικής
REUTERS/Fabrizio Benschm & REUTERS/Leonhard Foeger

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, συνεχάρη τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, για την εκλογική του νίκη, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, ο οποίος πρόσθεσε πως η καγκελάριος θα εργαστεί με τη νέα κυβέρνησή του παρά τις διαφορές για τη μετανάστευση.

«Όπως συνηθίζεται έπειτα από εκλογές στην Ευρώπη, η καγκελάριος συνεχάρη με επιστολή τον νικητή των εκλογών, τον πρωθυπουργό Όρμπαν, για την επιτυχία του στις ουγγρικές βουλευτικές εκλογές», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Είναι προφανές ότι υπάρχουν επίσης διαμφισβητούμενα θέματα στη συνεργασία μας, οι διαφορετικές θέσεις στη μεταναστευτική πολιτική έρχονται στον νου», πρόσθεσε ο Ζάιμπερτ.

Ακόμη τέσσερα χρόνια στην εξουσία ο Όρμπαν

Ο Βίκτορ Όρμπαν ενισχύθηκε μετά τη συντριπτική νίκη του κόμματός του χθες Κυριακή στις βουλευτικές εκλογές στην Ουγγαρία, γεγονός που θα του επιτρέψει να συνεχίσει και να εδραιώσει τη συγκέντρωση των εξουσιών και τις αντιπαραθέσεις του με την ΕΕ.

Η επιτυχία ενός από τους πιο αμφιλεγόμενους πρωθυπουργούς στην Ευρώπη είναι άνευ προηγουμένου: με σχεδόν όλα τα ψηφοδέλτια καταμετρημένα και έπειτα από την έντονη κινητοποίηση των ψηφοφόρων του το Φιντές συγκέντρωσε το 48,8% των ψήφων έχοντας προβάδισμα σχεδόν 30 μονάδων από το Γιόμπικ, το ακροδεξιό κόμμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ