ΚΟΣΜΟΣ

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει χιούμορ και το αποδεικνύει! (vid)

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει χιούμορ και το αποδεικνύει! (vid)
EUTERS/Suzanne Plunkett

Η βασίλισσα Ελισάβετ διαθέτει χιούμορ και το αποδεικνύει περίτρανα στα πλάνα ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε στο πλαίσιο καμπάνιας για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της Κοινοπολιτείας.

Η μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας κάνει βόλτα στους κήπους των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ με τον Σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο. Η ηρεμία των κήπων διαταράσσεται από τον θόρυβο αεροσκάφους που πετά από πάνω τους και η βασίλισσα δεν χάνει την ευκαιρία να αστειευτεί. «Ακούγεται σαν τον πρόεδρο Τραμπ ή τον Μπαράκ Ομπάμα», αναφέρει σχολιάζοντας το θορυβώδες air force one.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δεν έχει ακόμη πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Μεγάλη Βρετανία, παρότι έχει λάβει εδώ και μεγάλο διάστημα πρόσκληση από την βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι. Ο Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ αντίθετα δεν χάνουν ευκαιρία να βρεθούν στη Βρετανία, καθώς τους συνδέουν φιλικές σχέσεις με την βασιλική οικογένεια.

Η σκηνή στους κήπους του Μπάκιγχαμ γυρίστηκε το 2017. Ο σερ Ατένμπορο είναι παλιός γνώριμος της βασίλισσας, η οποία δείχνει μία διαφορετική πλευρά της. Οι δυό τους συζητούν για τρόπους ανάπτυξης πρωτοβουλιών για τα δάση στην κοινοπολιτεία και αστειεύονται σε κάθε δυνατή ευκαιρία.

Σε ένα από τα πλάνα η βασίλισσα δείχνει στον συνομιλητή της ένα φυτό που δεν φαίνεται πολύ… υγιές. «Αυτό δεν θα το δούμε γιατί δεν φαίνεται να τα πηγαίνει καλά», παρατηρεί η βασίλισσα και τονίζει: «Είστε σίγουροι πως πρέπει να είναι έτσι; Κάποιος πρέπει να κάθισε πάνω του κατά τη διάρκεια κάποιου πάρτι».

Στο ντοκιμαντέρ, το οποίο θα προβληθεί την ερχόμενη Δευτέρα, εμφανίζεται και η Αντζελίνα Τζολί μαζί με τα έξι παιδιά της. Η σταρ του Χόλυγουντ περιγράφει τη βασίλισσα ως «μία υπέροχη κυρία που ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για όλους τους κατοίκους του πλανήτη και θέλει ένα μέλλον όπου τα εγγόνια της μπορούν να τρέχουν ελεύθερα, να χαίρονται τη φύση και άλλους πολιτισμούς».

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, η σύζυγός του Κέιτ και ο πρίγκιπας Χάρι εμφανίζοντας επίσης στο ντοκιμαντέρ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ