ΚΟΣΜΟΣ

Η ανιψιά του Σκριπάλ δηλώνει αντίπαλος του Κρεμλίνου και ένθερμη κομμουνίστρια

Η ανιψιά του Σκριπάλ δηλώνει αντίπαλος του Κρεμλίνου και ένθερμη κομμουνίστρια
REUTERS/Tatyana Makeyeva

Η Βικτόρια Σκριπάλ, ανιψιά του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ, ο οποίος μαζί με την κόρη του Γιούλια δηλητηριάσθηκαν με νευροπαραλυτικό παράγοντα στο Λονδίνο στις 4 Μάρτιου, σε συνέντευξη της στον ρωσικό ραδιοσταθμό Businessfm απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι είναι «πιόνι» του Κρεμλίνου και δηλώνει κατηγορηματικά ότι είναι ένθερμη κομμουνίστρια, αντίπαλος του Κρεμλίνου, και δεν έχει καμία σχέση με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Η Βικτόρια Σκριπάλ ήδη απηύθυνε έκκληση στην βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ζητώντας της να μεσολαβήσει για να της δώσουν βίζα να επισκεφθεί τους συγγενείς της στην Βρετανία, καθώς η βρετανική πρεσβεία αρνήθηκε να της την δώσει. Την έκκλησή της η Βικτόρια την ανέγνωσε στην ρωσική γλώσσα σε ζωντανή σύνδεση με το βρετανικό δίκτυο Sky News, και το βρετανικό κανάλι την παρουσίασε σε μετάφραση στην αγγλική γλώσσα.

Πρόσφατα πηγή του BBC είχε δηλώσει ότι η Βικτόρια Σκριπάλ είναι «πιόνι του Κρεμλίνου. Η ίδια η Βικτόρια Σκριπάλ , στην συνέντευξη της στον ραδιοσταθμό Business FM αναφερόμενη στο θέμα αυτό, εξέφρασε την απορία της λέγοντας τα εξής:

Με έχετε δει να συναντώμαι με κάποιον από το Κρεμλίνο; Είμαι πιστή κομμουνίστρια, ναι, είμαι και στις εκλογές ψήφισα τον Γκρουντίνιν. Πώς μπορεί το Κρεμλίνο να με χρησιμοποιήσει εάν είμαι αντίπαλος του Κρεμλίνου;

Η ίδια, αναφερόμενη στο γεγονός ότι η βρετανική πρεσβεία αρνήθηκε να της δώσει βίζα, καθώς δεν μπορούσε να δικαιολογήσει οικονομικά την παραμονή της την στιγμή που δήλωσε ότι είναι άνεργη και δεν έχει χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό, παραδέχεται ότι τα έξοδα αυτά θα τα κάλυπτε η ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο, όπως και ότι όλα τα ρωσικά κανάλια, αλλά και ξένα είχαν προσφερθεί να καλύψουν τα έξοδα της.

2018 04 07T162921Z 804745590 UP1EE4719SWWT RTRMADP 3 BRITAIN RUSSIA VIKTORIA SKRIPAL

REUTERS/Tatyana Makeyeva

Όταν ο δημοσιογράφος της επισημαίνει πως «είναι περίεργο που δεν είσαστε βέβαιη ότι η Γιούλια θέλει να σας δει», εκείνη αποδίδει την συμπεριφορά της ξαδέρφης της και την κουβέντα που της είχε πει, «μην έρχεσαι», στο τέλος της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε πρόσφατα μαζί της (την οποία παρουσίασαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, αλλά δεν έχει αποδειχθεί η αξιοπιστία της), στο γεγονός ότι δεν την άφησαν να μιλήσει μαζί της περισσότερο και της πήραν το ακουστικό επειδή θεωρούν ότι την ίδια την έβαλαν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Δείχνοντας μάλιστα οργισμένη για την άρνηση των Βρετανών να της δώσουν βίζα να επισκεφθεί το Λονδίνο, αλλά και για τους ισχυρισμούς ότι την χρησιμοποιούν, τονίζει, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Για μια ακόμη φορά σας δηλώνω ότι δεν έχω καμία σχέση με τον Βλαντίμιρ Βαλντιμίροβιτς Πούτιν και τις μυστικές υπηρεσίες. Εάν ισχυρίζονται κάτι τέτοιο, ας το αποδείξουν. Απαιτώ από το BBC να αποδείξει αυτά που ισχυρίζεται.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ