ΚΟΣΜΟΣ

πΓΔΜ: Συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Ζάεφ

πΓΔΜ: Συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Ζάεφ
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/FEHIM DEMIR

Κρίσιμες ώρες για τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, καθώς σήμερα αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή της χώρας το αίτημα παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του όσον αφορά στους χειρισμούς των διαπραγματεύσεων με τη χώρα μας.

Το εν λόγω αίτημα κατατέθηκε από το εθνικιστικό κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNΕ και σύμφωνα με το Reuters, ο Ζάεφ αναμένεται να επιβιώσει της διαδικασίας.

Παραμένει, όμως, ένα «τεστ» για την μεταρρυθμιστική ατζέντα του Ζάεφ και τα πολιτικά βήματα που κάνει για να βελτιώσει τις σχέσεις της χώρας του με τους γείτονές της. Aπότερος στόχος, είναι να αυξηθούν οι πιθανότητες ένταξης της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και το ΝΑΤΟ.

Το VMRO-DPMNΕ ισχυρίζεται ότι το σύμφωνο φιλίας που υπεγράφη με την Βουλγαρία τον Ιανουάριο βλάπτει τη χώρα και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν ακολουθεί κάποια συγκεκριμένη στρατηγική στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, το κόμμα ισχυρίζεται ότι ο Ζάεφ δεν τηρεί τις προεκλογικές υποσχέσεις του για τη βελτίωση της οικονομίας της χώρας ούτε έχει προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις στον δικαστικό κλάδο και την ελευθερία του Τύπου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ