ΚΟΣΜΟΣ

Η Γαλλία δίνει στη δημοσιότητα αποδείξεις για τη χρήση χημικών στη Συρία

Η Γαλλία δίνει στη δημοσιότητα αποδείξεις για τη χρήση χημικών στη Συρία
REUTERS

Ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, είναι το έγγραφο του γαλλικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που δόθηκε το Σάββατο στη δημοσιότητα και χρησιμοποιεί μια σειρά σοκαριστικών φωτογραφιών για να εξηγήσει πώς επλήγη ο άμαχος πληθυσμός στην Ντούμα από χημικά όπλα.

Οι εικόνες περιλαμβάνονται σε μια έκθεση με αποχαρακτηρισμένες τεχνικές αναλύσεις, οι οποίες προέρχονται από τις μυστικές υπηρεσίες. Το έγγραφο δημοσιεύεται στην επίσημη ιστοσελίδα του γαλλικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Η έκθεση υπό τον τίτλο: «Εθνική Αξιολόγηση – Χημική επίθεση της 7ης Απριλίου 2018 (Ντούμα, Ανατολική Γκούτα, Συρία) – Παράνομο πρόγραμμα χημικών της Συρίας», δίνει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες σχετικά με το τι συνέβη το Μεγάλο Σάββατο στην Γκούτα.

«Πολλές θανατηφόρες χημικές επιθέσεις σημειώθηκαν στην πόλη της Ντούμα αργά το απόγευμα της 7ης Απριλίου του 2018 και εκτιμούμε με μεγάλη βεβαιότητα πως εκτελέστηκαν από το συριακό καθεστώς», γράφει ο συντάκτης της έκθεσης στην πρώτη παράγραφο του εγγράφου.

Διαβάστε αναλυτικά το έγγραφο σε μορφή PDF (εδώ).

Προσοχή! Ακολουθούν σκληρές εικόνες:

ffd
erer

ΔΗΜΟΦΙΛΗ