ΚΟΣΜΟΣ

Θαρραλέος ξεναγός σώζει ζευγάρι από επίθεση ελέφαντα με μία... κίνηση (vid)

Θαρραλέος ξεναγός σώζει ζευγάρι από επίθεση ελέφαντα με μία... κίνηση (vid)
Facebook/The Independent Online

Ένας θαρραλέος ξεναγός κατάφερε να σώσει τουρίστες που έκαναν σαφάρι στην Αφρική από επίθεση ελέφαντα με μία απλή κίνηση του χεριού του.

Ο ξεναγός έσωσε τη ζωή των νεόνυμφων Brett Larsen και Lulu Shi σε Εθνικό Πάρκο της Νότιας Αφρικής. Το τοπικό μέσο ενημέρωσης Independent Online δημοσιεύει την ιστορία, που χωρίς τον Dean, όπως ονομάζεται ο ξεναγός, θα είχε σίγουρα δυσάρεστο τέλος για το ζευγάρι.

«Ο Dean επέδειξε νεύρα από ατσάλι», αναφέρει ο Larsen στο μέσο, ευχαριστώντας τον για την πράξη του. Τι ακριβώς συνέβη όμως;

Το ζευγάρι από τη Νέα Ζηλανδία εντόπισε τον ελέφαντα στην κορυφή ενός λόφου και σταμάτησε για να τον θαυμάσει. Ξαφνικά ο ελέφαντας άρχισε να τους πλησιάζει απειλητικά.

«Ο Dean, ο ξεναγός μας, είπε ‘Μην κουνηθείτε’. Έτσι, μείναμε ακίνητοι, παγωμένοι από τον τρόμο καθώς ο ελέφαντας έτρεχε προς το μέρος μας», είπε ο Larsen.

«Αμέσως ο Dean προχώρησε μπροστά μας και έγινε αυτός ο στόχος. Σήκωσε το χέρι του ψηλά και φώναξε. Ο ελέφαντας σταμάτησε», συνέχισε περιγράφοντας την τρομακτική σκηνή.

«Με το δεξί του χέρι υψωμένο ο Dean διέταξε τον ελέφαντα με δυνατή φωνή να υποχωρήσει». Και το θηλαστικό τον υπάκουσε. Όπως φαίνεται και στα πλάνα από το βίντεο που τράβηξε το ζευγάρι ο ελέφαντας ξεκινά να φεύγει σιγά σιγά από το σημείο.

«Ήταν σουρεαλιστικό. Αυτό που με εντυπωσίασε ήταν ότι ο Dean δεν σήκωσε καν το όπλο του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ