ΚΟΣΜΟΣ

Μικρός Ανθρωποφάς: Επιμένει η Άγκυρα ότι κατέβασε τη σημαία

Μικρός Ανθρωποφάς: Επιμένει η Άγκυρα ότι κατέβασε τη σημαία
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/RAHAT DAR

Επιμένει στην εμπρηστική ρητορική απέναντι στη χώρα μας η Άγκυρα, που «προειδοποίησε» σήμερα την Ελλάδα να μην παραβιάζει τη διεθνή νομοθεσία, να μην προχωρά σε προκλήσεις στο Αιγαίο ενώ παράλληλα επέμεινε ότι Τούρκοι κατέβασαν την ελληνική σημαία από τη νησίδα Μικρός Ανθρωποφάς.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, o Τούρκος κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ, σε δηλώσεις του μετά από κυβερνητικό συμβούλιο, αναφέρθηκε και στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών που έφτασαν στη χώρα μας μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Κατηγόρησε, μάλιστα, την Ελλάδα ότι στην υπόθεση αυτή «παραβιάζει το διεθνές δίκαιο».

Την ίδια ώρα, τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Μποζντάγ είπε: «Τελευταία ύψωσαν σημαία. Και η Τουρκία την κατέβασε. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κάνει τέτοια βήματα» είπε ο ίδιος, και συμπλήρωσε: «Η Τουρκία δεν θα το επιτρέψει».

Ο Μποζντάγ συνέδεσε, μάλιστα, την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με αυτή των «οκτώ» Τούρκους.

Όπως είπε η FETO είναι μια τρομοκρατική οργάνωση και «η Ελλάδα δεν έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της».

Ισχυρίστηκε δε, ότι είχαν «δοθεί υποσχέσεις για την έκδοση των τρομοκρατών» και πως οι δεσμεύσεις αυτές δεν τηρήθηκαν. «Εμείς θα συνεχίσουμε να ζητάμε την έκδοση των μελών της FETO. Η H Eλλάδα αν κάνει θετικό βήμα θα είναι θετικό και για τις δυο χώρες. Αν δεν κάνει θετικό βήμα η Τουρκία ως αρχή αμοιβαιότητας θα συμπεριφερθεί με τον ίδιο τρόπο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ