ΚΟΣΜΟΣ

«Χάος και φωνές»: Έσπασε παράθυρο αεροσκάφους, νεκρή μια γυναίκα

«Χάος και φωνές»: Έσπασε παράθυρο αεροσκάφους, νεκρή μια γυναίκα
REUTERS/Mark Makela

Τραγωδία στον αέρα κατά τη διάρκεια πτήσης της εταιρίας Southwest Airlines, όταν σημειώθηκε έκρηξη και έσπασε ένα παράθυρο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα μια γυναίκα. 

Όπως μεταδίδει το CNNi, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως μόλις ακούστηκε η έκρηξη έπεσαν οι μάσκες οξυγόνου και η γρήγορη αλλαγή της πίεσης «ρούφηξε» την επιβάτιδα προς το παράθυρο.

Κατά πληροφορίες, το παράθυρο έσπασε όταν κομμάτι του κινητήρα εκσφενδονίστηκε.

Το αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο LaGuardia της Νέας Υόρκης, με προορισμό το Ντάλας προσγειώθηκε εκτάκτως στη Φιλαδέλφεια. Παρότι η γυναίκα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, λίγες ώρες αργότερα οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν τον θάνατό της.

«Όλοι τρελάθηκαν, φώναζαν…» είπε ο επιβάτης Μάρτι Μαρτίνεζ.

Τα χέρια και το σώμα της γυναίκας τραβήχτηκαν βίαια προς το άνοιγμα στην άτρακτο, όπως είπε ο Μαρτίνεζ, ενώ στο κενό ρουφήχτηκαν και πολλά αντικείμενα. «Οι επιβάτες δίπλα της την κρατούσαν… Υπήρχε αίμα στα χέρια ενός άνδρα, προσπαθούσε να την βοηθήσει» είπε ο Μαρτίνεζ, που καθόταν μερικές σειρές μακριά. Άλλοι επιβάτες προσπάθησαν να κλείσουν με διάφορα αντικείμενα την τρύπα, αλλά χωρίς να τα καταφέρουν.

Ο Μαρτίνεζ είπε πως δεν πίστευε ότι θα επιζήσουν. Το ίδιο φέρεται να πίστευε και ένας συνάδελφός του, που καθόταν δίπλα του, και προσπαθούσε απεγνωσμένα να στείλει ένα τελευταίο μήνυμα στη γυναίκα και το αγέννητο παιδί του.

«Αισθανόμασταν τον αέρα από έξω μέσα και μετά κάποιου είδους καπνός έμπαινε από το παράθυρο» ανέφερε χαρακτηριστικά, και συμπλήρωσε: «Χάος».

Όπως εξήγησε, ο πιλότος κατάφερε τελικά να επανακτήσει τον έλεγχο και ενημέρωσε τους επιβάτες ότι το αεροσκάφος θα προσγειωθεί στη Φιλαδέλφεια.

«Το πλήρωμα έκανε υπέροχη δουλειά» είπε, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι η προσγείωση ήταν ιδιαιτέρως ανώμαλη.

«Δεν ήξερα αν το αεροσκάφος θα πέσει πάνω σε κάποιο κτήριο. Δεν ήξερα σε τι κατάσταση είναι το αεροπλάνο και ο πιλότος και θα μπορούσαμε να προσγειωθούμε… Ήταν μια τραυματική εμπειρία και όταν τελικά σταματήσαμε, όπως είναι λογικό, ο κόσμος έκλαιγε από χαρά που ήταν ζωντανός…».

Ένας άλλος επιβάτης, ο Κρίστοφερ Τζόνσον, είπε ότι μια αρκετοί προσπάθησαν να βοηθήσουν την επιβάτιδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ