ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Μαθητής εισέβαλε με μαχαίρι σε σχολείο και επιχείρησε να βάλει φωτιά

Ρωσία: Μαθητής εισέβαλε με μαχαίρι σε σχολείο και επιχείρησε να βάλει φωτιά
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/MAXIM SHIPENKOV

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν όταν ένας μαθητής, οπλισμένος με μαχαίρι εισέβαλε σε σχολείο στη αυτόνομη Δημοκρατία του Μπασκορτοστάν, στη Ρωσία και επιχείρησε να βάλει φωτιά, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά δίκτυα.

«Ένα 17χρονο αγόρι οπλισμένο με ένα μαχαίρι και προσπάθησε να πυρπολήσει το σχολείο αφού επιτέθηκε σε αρκετούς ανθρώπους μέσα σε μια τάξη. Ο νεαρός εισήλθε στο μάθημα της Πληροφορικής και τραυμάτισε τον καθηγητή και μία μαθήτρια», αναφέρει ανακοίνωση των ρωσικών Αρχών. Στη συνέχεια, έριξε μια «εύφλεκτη ουσία» (σσ. στην τάξη) και επιχείρησε να αυτοκτονήσει. Όταν ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός για φωτιά ένας από τους μαθητές πήδηξε από το παράθυρο, από τον φόβο του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τέσσερις άνθρωποι συμπεριλαμβανομένων και τριών παιδιών, έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο στο Στερλιταμάκ», επιβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας της Ρωσίας, σύμφωνα με το Russia Today.

«Ένα αγόρι έτρεχε στο σχολείο κρατώντας ένα μαχαίρι. Ο δάσκαλος προσπάθησε να κρατήσει την πόρτα, ωστόσο μπήκε μέσα στην τάξη», ανέφερε μάρτυρας στο bashinform.ru.

Ο νεαρός φέρεται να έχει συλληφθεί. Μέχρι και αυτή την ώρα, στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που ερευνούν το περιστατικό.

Τα αίτια που οδήγησαν τον 17χρονο σε αυτή την πράξη παραμένουν ασαφή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ