ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ επιβεβαιώνει την συνάντηση Πομπέο - Κιμ

Ο Τραμπ επιβεβαιώνει την συνάντηση Πομπέο - Κιμ
REUTERS/Yuri Gripas

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε την είδηση που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες για τη μυστική συνάντηση του Μάικ Πομπέο -ο οποίος αναμένεται να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ- με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη Βόρεια Κορέα. Η συνάντηση ήταν πολύ ομαλή και δημιουργήθηκε μια καλή σχέση. Λεπτομέρειες για τη Σύνοδο εξετάζονται. Η αποπυρηνικοποίηση θα είναι σπουδαία για τον κόσμο, αλλά και για τη Βόρεια Κορέα!», έγραψε ο Τραμπ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNNi, ο 54χρονος, μέχρι πρότινος, διευθυντής της CIA δεν συνοδεύτηκε από αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, αλλά μόνο από αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών.

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε πως υπήρξαν επαφές «στο ανώτατο επίπεδο» ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και στην Πιονγκγιάνγκ, αλλά πρόσθεσε πως δεν έχει υπάρξει απευθείας επαφή ανάμεσα στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί ο πρώτος απαντώντας καταφατικά όταν ερωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφο.

«Ο πρόεδρος είπε ότι η κυβέρνηση είχε συζητήσεις (με τη Βόρεια Κορέα) στο ανώτατο επίπεδο και πρόσθεσε ότι δεν έγιναν με τον ίδιο άμεσα», διασαφήνισε η Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ