ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο μεγαλύτερος άνθρωπος του κόσμου

Πέθανε ο μεγαλύτερος άνθρωπος του κόσμου
Φωτογραφία αρχείου Pixabay

Ένας άνδρας από την Χιλή, που θεωρείται πως ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία άνθρωπος του κόσμου, πέθανε σε ηλικία 121 ετών.

Ο Celino Villanueva Jaramillo γεννημένος στις 25 Ιουλίου 1896, έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη χωρίς, όμως, να έχει αναγνωριστεί από τα Γκίνες ως ο πιο ηλικιωμένος άνθρωπος του κόσμου, καθώς δεν μπορούσε να επαληθευτεί η ημερομηνία γέννησής του.

Ο Celino είχε ένα ατύχημα πριν λίγες ημέρες. Έπεσε από το κρεβάτι του και έσπασε τρία πλευρά με το ένα μάλιστα να τρυπά έναν πνεύμονα. Προχώρησε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση και εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Οι γιατροί αρχικά ήταν αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του και πίστευαν πως θα επιβίωνε, όμως, τις τελευταίες ημέρες ήταν σε κρίσιμη κατάσταση λόγω του τραυματισμού του πνεύμονα και την Τρίτη κλήθηκε στο νοσοκομείο ιερέας για να τον «διαβάσει».

«Είμαστε πολύ λυπημένοι», δήλωσε η Ivonne Morales, η οποία μαζί με τη μητέρα της Marta Ramírez «υιοθέτησαν» τον Celino όταν ήταν 99 ετών και απελπισμένος. «Ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειάς μας, ο άνθρωπος του σπιτιού», δήλωσε η ίδια, όπως αναφέρει ο Guardian.

Ο ηλικιωμένος ζούσε μόνος του για πολλά χρόνια και παρ΄όλο που είχε αναγνωριστεί στη χώρα του ως ο πιο μεγάλος σε ηλικία πολίτης, οι Αρχές δεν του παρείχαν κάποια βοήθεια.

Ήταν γεωργός, δεν είχε παντρεύτηκε ποτέ και δεν είχε συγγενείς. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή και η τελευταία του οικία θα είναι το νεκροταφείο της πόλης Mehuín.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ