ΚΟΣΜΟΣ

«Η Ραγισμένη Μπανάνα»: Ένα βιβλίο που ζωντανεύει τον χειρότερο εφιάλτη κάθε άνδρα

«Η Ραγισμένη Μπανάνα»: Ένα βιβλίο που ζωντανεύει τον χειρότερο εφιάλτη κάθε άνδρα
CNNi

«Νομίζω ότι στο πίσω μέρος του μυαλού τους όλοι οι άνδρες πιστεύουν ότι αυτό είναι δυνατό να τους συμβεί. Και θα πάω τη συζήτηση και ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι οι περισσότεροι άνδρες πιθανώς να έχουν φοβηθεί κάποια στιγμή όταν κάπου “λύγισε”». Με αυτά τα λόγια ο 32χρονος Ross Asdourian επιχείρησε να παρουσιάσει τον χειρότερο ιατρικό εφιάλτη του «ισχυρού φύλου» -τον οποίο ο ίδιος έζησε…

Πριν από περίπου τρία χρόνια ο Asdourian, ένας κωμικός και σκηνοθέτης ταινιών από τη Νέα Υόρκη, συναντήθηκε με μια παλιά του φίλη σε ένα μπαρ. Μίλησαν, ήπιαν μερικά ποτά και στη συνέχεια της πρότεινε να πάνε στο διαμέρισμά του στο Ιστ Βίλατζ στο Μαχνάταν.

Εκείνη, δέχτηκε... Η κατάσταση εξελίχθηκε γρήγορα και οι παλιοί φίλοι βρέθηκαν στο κρεβάτι. «Πλησιάζαμε στον τερματισμό… Και ξαφνικά αισθάνθηκα το πέος μου να κάνει κάτι σαν ποπ» λέει ο Asdourian.

Μόλις είχε υποστεί ένα αρκετά σοβαρό κάταγμα πέους -αυτό που οι γιατροί αποκαλούν «ρήξη του σηραγγώδους σώματος».

Όπως εξηγεί στο CNNi ο δρ. Jack Mydlo, καθηγητής και διευθυντής του τμήματος ουρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τεμπλ, οι περισσότεροι άνθρωποι μόλις ακούσουν τον όρο «κάταγμα πέους» πιστεύουν αμέσως ότι υπάρχει κάποιο οστό. «Δεν υπάρχει κανένα οστό μέσα στο πέος, σας διαβεβαιώ. Πρόκειται περισσότερο για κάποιου είδους ρήξη» είπε ο ίδιος.

To σηραγγώδες σώμα πέους (corpus cavernosa) είναι σπογγώδης ιστός. Μαζί με τη βάλανο, το σηραγγώδες σώμα του πέους διογκώνεται λόγω της αυξημένης ροής αίματος μόλις ένας άνδρας ερεθιστεί.

«Είναι ένα μοναδικό είδος ιστού, που υπάρχει μόνο στο πέος. Όταν ένας άνδρας είναι σε στύση, αίμα πηγαίνει στο σημείο και “γεμίζει” σαν σφουγγάρι» εξήγησε ο δρ. Rajveer Purohit, από το νοσοκομείο Mount Sinai Hospital στη Νέα Υόρκη.

Αλλά όταν ο ιστός αυτός δέχεται υπερβολική πίεση, τότε ο εξωτερικός «φάκελος» γύρω από σηραγγώδες σώμα του πέους, που ονομάζεται ινώδης χιτώνας, μπορεί να σκιστεί προκαλώντας ρήξη.

«Φανταστείτε ένα μπαλόνι που γεμίζει με νερό και υπάρχει αυτή η σκληρή θήκη γύρω από το μπαλόνι -και αυτή είναι που δίνει την ακαμψία κατά τη διάρκεια μιας στύσης. Και το κάταγμα είναι ουσιαστικά μια ρήξη του μπαλονιού και της θήκης γύρω από αυτό» εξήγησε ο Purohit.

Μόλις λοιπόν ο Asdourian άκουσε αυτόν τον ήχο, αυτό το ποπ όπως το χαρακτήρισε, ήξερε ότι ο χειρότερός του φόβος είχε γίνει πραγματικότητα.

«Ήξερα αμέσως ότι κάτι δεν πάει καλά… Πήρα μερικές βαθιές ανάσες, ξάπλωσα ανάσκελα, άναψα τα φώτα και πήρα τηλέφωνο το 166» εξήγησε ο ίδιος.

Σε γενικά πλαίσια, τα κατάγματα πέους είναι σχετικά σπάνια. Επειδή, όμως, αποτελούν μια ευαίσθητη ιστορία και οι άνδρες σπάνια συζητούν για αυτά ίσως να είναι πιο συνηθισμένα απ’ ότι πιστεύει ο περισσότερος κόσμος.

Στα δύο του ιατρεία στη Νέα Υόρκη και τη Φιλαδέλφεια, ο Mydlo είπε ότι βλέπει μια ή δύο τέτοιες περιπτώσεις κάθε μήνα.

«Είναι αποθαρρυντικό το γεγονός ότι οι ασθενείς συνήθως ντρέπονται να πάνε στο γιατρό ή στο νοσοκομείο. Συνήθως οι τύποι αυτοί είναι νέοι και έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους. Γιατί πρέπει να υποφέρουν και να πονούν; Δεν πρέπει να υπάρχει ντροπή… Συμβαίνει, ελάτε να το φτιάξουμε» είπε ο ίδιος.

Έρευνα του 2002 αναφέρει ότι έχουν καταγραφεί περί τα 1.300 κατάγματα πέους σε ιατρικά συγγράμματα από το 1935. Πάνω από τα μισά περιστατικά αφορούσαν σε κατοίκους μουσουλμανικών χωρών, όπου οι άνδρες λαμβάνουν ορισμένες φορές δραστικά… μέτρα για να αποκρύψουν το γεγονός ότι είναι σε στύση. Μια τέτοια προσπάθεια μπορεί να οδηγήσει σε κάταγμα πέους.

Στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει το CNNi, οι περισσότερες περιπτώσεις καταγράφονται κατά τη διάρκεια μιας έντονης ή τραυματικής σεξουαλικής συνεύρεσης.

Στο νοσοκομείο

Μόλις έφτασε το ασθενοφόρο, ο Asdourian μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο Weill Cornell και αμέσως εξετάστηκε από ομάδα ουρολόγων.

«Το πρώτο μεγάλο τεστ ήταν να δω εάν μπορώ να ουρήσω μέσα σε μια γυάλα. Και δεν μπορούσα. Εάν δεν μπορείς να ουρήσεις τότε ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση…» εξήγησε ο ίδιος.

Πέρασαν τέσσερις εβδομάδες μέχρι να καταφέρει να ουρήσει μόνος του. Μετά από μερικούς μήνες, όπως εξήγησε, επανήλθε πλήρως και στο κρεβάτι.

Ο δρ. Purohit λέει ότι όσο πιο γρήγορα φτάσει κάποιος στο νοσοκομείο τόσο το καλύτερο…

Ο Asdourian αποφάσισε να μοιραστεί την εμπειρία του με το υπόλοιπο αντρικό φύλο και έτσι έγραψε το βιβλίο «Broken Bananah» (σ.σ. η ραγισμένη μπανάνα) που αναμένεται να κυκλοφορήσει στο Amazon την Τετάρτη.

«Ελπίζω το βιβλίο μου να αγγίξει τους ανθρώπους και να τους κάνει να γελάσουν όταν διανύουν δύσκολες ώρες και δεν μπορούν να δουν με θετικό μάτι τη ζωή. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα από τα πράγματα με τα οποία όλοι μπορούμε να γελάσουμε» είπε ο ίδιος, και συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι όλοι έχουν μια ιστορία να διηγηθούν και απλά αυτή είναι η δική μου…».

A comedian broke his penis and wrote a book about it , by Mark Lieber, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ