ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν από επίθεση ενόπλων

Σαουδική Αραβία: Τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν από επίθεση ενόπλων
REUTERS/Fahad Shadeed

Νεκροί έπεσαν τέσσερις Σαουδάραβες αστυνομικοί, ενώ άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν την Πέμπτη (19/4) κατά τη διάρκεια επίθεσης εναντίον σημείου ελέγχου στην επαρχία Ασίρ (νότια), μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, επικαλούμενο το υπουργείο Εσωτερικών του βασιλείου.

Έχουν συλληφθεί δύο ύποπτοι, διευκρίνισε η ίδια πηγή. Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε από την πλευρά του ότι ένας από τους δράστες σκοτώθηκε.

Η επαρχία Ασίρ βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Υεμένη, όπου το Ριάντ ηγείται της διεθνούς στρατιωτικής συμμαχίας που επενέβη τον Μάρτιο του 2015 στον πόλεμο στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων και εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι. Δεν είναι σαφές εάν η επίθεση στο σημείο ελέγχου συνδέεται με τη σύρραξη.

Το σουνιτικό βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας επιδιώκει να κυριαρχήσει έναντι του σιιτικού Ιράν και να μετατραπεί στον αδιαφιλονίκητο ηγέτη της περιοχής.

Οι δύο χώρες συγκρούονται δι' αντιπροσώπων σε διάφορα κράτη της Μέσης Ανατολής: στην Υεμένη, τον Λίβανο, τη Συρία και το Ιράκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ