ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος: Το παζλ του διπλού εγκλήματος επιχειρούν να συνθέσουν οι Αρχές

Κύπρος: Το παζλ του διπλού εγκλήματος επιχειρούν να συνθέσουν οι Αρχές
Φωτογραφία Αρχείου Pixabay

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη διπλή δολοφονία του 60χρονου καθηγητή και της 59χρονης συζύγου του, που διαπράχθηκε στο Στρόβολο της Κύπρου.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως έχει συγκεκριμένη εικόνα, ωστόσο γίνονται προσπάθειες για να βρεθούν στοιχεία ώστε να υπάρξει σύνδεση του δράστη ή των δραστών με το φρικτό έγκλημα.

Όπως αναφέρει το dialogos.com.cy, χθες, Σάββατο, μέλη της ανακριτικής ομάδας διενέργησαν εκ νέου έρευνες στη σκηνή του εγκλήματος, για συλλογή περαιτέρω στοιχείων ενώ ακόμη συνεχίζουν να ψάχνουν για το φονικό όπλο.

Στη σκηνή του εγκλήματος βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο αρχηγός της αστυνομίας, ο οποίος δήλωσε πως «πρόκειται για μια πολύ δύσκολη υπόθεση, που συνέβη κάτω από πολύ ιδιάζουσες συνθήκες», προσθέτοντας πως «γι’ αυτόν τον λόγο έχουμε μεριμνήσει να έχουμε στη διάθεσή μας όλη την αναγκαία εμπειρογνωμοσύνη, τόσο σε ανακριτικό, όσο και σε επιστημονικό επίπεδο. Είναι μια πρωτοφανής υπόθεση για τα δεδομένα της Κύπρου και όχι μόνο και γι’ αυτό καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για πλήρη εξιχνίασή της».

Ακόμη, στην Κύπρο έχει φτάσει η ιατροδικαστής Χαρά Σπυλιωπούλου από την Ελλάδα, που πραγματοποίησε τη δεύτερη πολύωρη νεκροτομή επί των σορών. Τα ιατρικά ευρήματα παραδόθηκαν στην αστυνομία.

Εν τω μεταξύ, η κατάθεση του 15χρονου γιου τους, φαίνεται να πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή, κι εκτιμάται πως θα είναι καθοριστική για τα επόμενα βήματα των ανακριτών. Επιπλέον, αναμένεται σήμερα να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη στο ΤΑΕ Λευκωσίας για αξιολόγηση των στοιχείων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ