Βόρεια Κορέα: Πολύνεκρο τροχαίο με θύματα Κινέζους τουρίστες
Συνολικά 36 άτομα, τριάντα δύο κινέζοι τουρίστες και τέσσερις Βορειοκορεάτες, έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα του λεωφορείου που σημειώθηκε στη Βόρεια Κορέα. Ακόμη δύο Κινέζοι έχουν τραυματισθεί και η κατάστασή τους είναι κρίσιμη, όπως ανακοίνωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.
Κινέζοι επισκέπτες αποτελούν περίπου το 80% του συνόλου των ξένων τουριστών στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό Korea Maritime Institute, το οποίο υπολογίζει πως ο τουρισμός δημιουργεί έσοδα περίπου 44 εκατ. ευρώ ετησίως για την απομονωμένη χώρα.
Κινέζοι διπλωμάτες έσπευσαν χθες Κυριακή στον τόπο του δυστυχήματος στην επαρχία Βόρεια Χουάνγκχε, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.
Το κύριο κινεζόφωνο ειδησεογραφικό κανάλι της κρατικής τηλεόρασης έδειξε εικόνες από ένα μπλε λεωφορείο που έχει συντριβεί, με τις ρόδες του στον αέρα. Οι εικόνες έχουν ληφθεί στο σκοτάδι και κάτω από ραγδαία βροχόπτωση.
Σε χωριστή δήλωση, το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως στέλνει στη Βόρεια Κορέα ομάδα ιατρικών εμπειρογνωμόνων μαζί με εξοπλισμό και φάρμακα για να βοηθήσει στην περίθαλψη των επιζώντων.
Το νέο Kia EV2 είναι ένα προσιτό μικρό ηλεκτρικό
10:25
Hürriyet: Πουλήθηκαν σε χώρα του Κόλπου οι S-400 της Τουρκίας - Σήμερα οι ανακοινώσεις
10:08
Τρεις οι συλληφθέντες για τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα - Το ποινικό παρελθόν και το κρησφύγετο
09:59
Πτήση τρόμου από Θεσσαλονίκη για Γερμανία: Έσπασε παράθυρο και τραυματίστηκε επιβάτης
09:48