ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που ηχολήπτης πέφτει νεκρός σε γυρίσματα τηλεοπτικής σειράς

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που ηχολήπτης πέφτει νεκρός σε γυρίσματα τηλεοπτικής σειράς
video grab

Τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο ενός ηχολήπτη, μέλους τηλεοπτικού συνεργείου, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων τηλεοπτικής σειράς, έρχεται στο φως ένα βίντεο ντοκουμέντο από την τραγική στιγμή που τον χτυπούν τα πυρά.

Ο 38χρονος Μπράις Ντιόν, έπεσε νεκρός τον Απρίλιο του 2014, όταν αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον ληστή σε εστιατόριο φαστ φουντ στην Όμαχα, στη Νεμπράσκα των ΗΠΑ. Ο άτυχος ηχολήπτης ήταν μέλος του συνεργείου που κινηματογραφούσε τη συγκεκριμένη αστυνομική επιχείρηση για την τηλεοπτική σειρά "cops".

Αν και φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, τα αστυνομικά πυρά τον βρήκαν στη μασχάλη του, η οποία ήταν απροστάτευτη κι έτσι έχασε τη ζωή του, όπως και ο ύποπτος για τη ληστεία.

Το βίντεο ντοκουμέντο προβλήθηκε στο δικαστήριο που εκδικάζει την αγωγή του αδελφού του 38χρονου ηχολήπτη, ο οποίος κατηγορεί τις Αρχές για αμέλεια.

Στις εικόνες που έχουν καταγραφεί, φαίνονται δύο αστυνομικοί μέσα στο περιπολικό από τη στιγμή που λαμβάνουν την ειδοποίηση από το κέντρο ότι είναι σε εξέλιξη ληστεία σε κοντινό εστιατόριο. Μαζί τους είναι και το τηλεοπτικό συνεργείο, το οποίο τους ακολουθεί όταν εκείνοι μπαίνουν στο εστιατόριο, έχοντας προτεταμένα τα όπλα τους. Ανοίγουν πυρ όταν βλέπουν τον κουκουλοφόρο ληστή να τους σημαδεύει καθώς επιχειρεί να διαφύγει.

Ο ηχολήπτης δέχεται τα πυρά και πέφτει στο πάτωμα, ενώ ακούγεται κάποιος να του μιλά και να του λέει «είσαι καλά; Μείνε μαζί μου… μείνε μαζί μου». Είκοσι λεπτά αργότερα, ο Ντιόν αφήνει την τελευταία του πνοή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ