ΚΟΣΜΟΣ

Στο εδώλιο φερόμενοι ως τζιχαντιστές στην Τεχεράνη

Στο εδώλιο φερόμενοι ως τζιχαντιστές στην Τεχεράνη
TIMA via REUTERS

Ξεκίνησε η δίκη υπόπτων που φέρεται να έχουν σχέσεις με τον ISIS και κατηγορούνται ότι τον Ιούνιο του 2017, πραγματοποίησαν δύο φονικές επιθέσεις στην Τεχεράνη.

Ήταν οι πρώτες επιθέσεις στο Ιράν για τις οποίες την ευθύνη ανέλαβε η σουνιτική εξτρεμιστική οργάνωση.

«Είκοσι έξι πρόσωπα κατηγορούνται για την υπόθεση», δήλωσε ο δικαστής Αμπολγασέμ Σαλαβατί, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Mizan online, που εξαρτάται από τη δικαστική εξουσία.

Στις 7 Ιουνίου 2017, 17 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί και δεκάδες τραυματισθεί σε επιθέσεις εναντίον του κοινοβουλίου και του μαυσωλείου του ιμάμη Χομεϊνί στην Τεχεράνη.

Πέντε δράστες είχαν σκοτωθεί κατά τις επιθέσεις και, σύμφωνα με το Mizan online, οι 26 κατηγορούμενοι συνελήφθησαν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ορισμένοι από τους κατηγορουμένους είχαν ενταχθεί στις τάξεις του Ντάες στο εξωτερικό και στη συνέχεια επέστρεψαν στο Ιράν για να πραγματοποιήσουν τη διπλή επίθεση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στη διάρκεια αυτής της πρώτης ακροαματικής συνεδρίασης, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία οικογενειών των θυμάτων, αναγνώσθηκαν οι κατηγορίες σε βάρος οκτώ κατηγορουμένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ