ΚΟΣΜΟΣ

Διπλή δολοφονία στην Κύπρο: Νέα σύλληψη υπόπτου

Διπλή δολοφονία στην Κύπρο: Νέα σύλληψη υπόπτου
Pixabay

Στη σύλληψη ενός ακόμη προσώπου που φέρεται να εμπλέκεται στη διπλή δολοφονία στον Στρόβολο, με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγό του Ντίνα Σεργίου, προχώρησαν οι κυπριακές Αρχές. 

Ειδικότερα η κυπριακή αστυνομία συνέλαβε αργά το βράδυ του Σαββάτου έναν 22χρονο, ο οποίος κρίνεται ύποπτος για την ανάμειξή του στην υπόθεση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο νεαρός αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας ενώπιον του Δικαστηρίου, προκειμένου να εκδοθεί διάταγμα κράτησης σε βάρος του.

Η κατάθεσή του αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, γιατί ενδεχομένως να φωτίσει τις σκοτεινές πτυχές αυτής της τραγικής ιστορίας.

Την ίδια στιγμή, οι κυπριακές αστυνομικές Αρχές φαίνεται πως έχουν στα χέρια τους σημαντικά στοιχεία, αναφορικά με το διπλό φονικό, με τον εκπρόσωπο Τύπου της κυπριακής Αστυνομίας να υπογραμμίζει το Σάββατο ότι η υπόθεση οδηγείται προς πλήρη διαλεύκανση.

Σύμφωνα με το reporter.com.cy, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι παρόλο που υπάρχουν συνεχώς λάθος εξελίξεις, έχει διεκπεραιωθεί σημαντικό μέρος του ανακριτικού έργου.

Πρόσθεσε ακόμα ότι εξετάζονται «συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα» και ότι «υπάρχουν συγκεκριμένα γεγονότα τα οποία έχουν ακουστεί στο δικαστήριο, στις δυο παρουσιάσεις για προσωποκρατήσεις». Ερωτηθείς για το εάν αναμένονται νέες συλλήψεις, σημείωσε ότι:

Έχοντας υπόψη ότι εξετάζονται επιπρόσθετα στοιχεία και υπάρχουν συνεχώς νέες εξελίξεις, όταν θα υπάρξουν νέα στοιχεία που θα δικαιολογούν συλλήψεις είναι αυτονόητο αυτό θα γίνει και θα ανακοινωθεί.

Τι κατέθεσαν οι συλληφθέντες

Το Σάββατο, οι δύο νέοι συλληφθέντες για το διπλό φονικό στην Κύπρο, βρέθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, όπου και αρνήθηκαν τις κατηγορίες για εμπλοκή στο έγκλημα.

Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της αστυνομίας για 8ημερη κράτηση του 23χρονου ετεροθαλούς αδερφού του 33χρονου που τελεί ήδη υπό 8ήμερη κράτηση, όπως και της 22χρονης συμβίας του.

Αλληλοκατηγορίες μεταξύ των δύο αδερφών

Επιπλέον, έχουν εντοπιστεί και νέα τεκμήρια, ένα ρόπαλο και ένα ξίφος, ενώ ψάχνουν μία κουκούλα/σκούφο, τύπου Μπομπ Μάρλεϊ.

Ο προϊστάμενος της ανακριτικής ομάδας Κούμεττος Κουμέττου ανέφερε στο δικαστήριο ότι βρέθηκε γενετικό υλικό της ύποπτης 22χρονης σε σπαθί, ρόπαλο και σε κορδόνια παπουτσιών συμβίου της.

Ωστόσο, η ίδια υποστήριξε ότι το σπαθί της το έκανε δώρο ο εργοδότης της, ενώ για τα άλλα δύο αντικείμενα δεν είπε τίποτα. Υποστήριξε επίσης ότι δεν είδε ποτέ τον σύμβιό της να έχει στην κατοχή του αυτά τα αντικείμενα.

Σημειώνεται ότι οι δυο τους, συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής και ανακρίθηκαν αφού προηγουμένως ο 33χρονος, κατέθετε για περίπου πέντε ώρες.

Κατά τη χθεσινή μέρα ο 33χρονος, που αρχικώς είχε παρουσιαστεί ως «παράπλευρη» σύλληψη, παραδέχθηκε πως εμπλέκεται στο έγκλημα και κάτω από την πίεση των ανακριτών υπέδειξε το σημείο στην οικία του πατέρα του, όπου που είχε κρύψει το φονικό μαχαίρι αλλά και τα ματωμένα ρούχα.

Ο ίδιος κατέθεσε ότι το φόνο διέπραξε ο ετεροθαλής αδελφός του και ενέπλεξε στην υπόθεση και τη νεαρή. Ο 23χρονος με τη σειρά του, προφορικά, απέρριψε τον ισχυρισμό του ετεροθαλούς αδελφού του, υποστηρίζοντας ότι είναι εκείνος που διέπραξε τον φόνο.

Νωρίτερα, τον 33χρονο είχε αναγνωρίσει και ο 15χρονος γιος των δύο θυμάτων, ως τον άνθρωπο που βρέθηκε πάνω από το κρεβάτι του και στη συνέχεια με δεύτερο άτομο τον κλείδωσαν στο κελάρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ