ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Πυραυλικές επιθέσεις έπληξαν βάσεις σε Χάμα και Χαλέπι

Συρία: Πυραυλικές επιθέσεις έπληξαν βάσεις σε Χάμα και Χαλέπι
Twitter/ @Syrianzo

Οι συριακές ένοπλες δυνάμεις γνωστοποίησαν αργά την Κυριακή (29/4) ότι πύραυλοι έπληξαν στρατιωτικές βάσεις στις επαρχίες Χάμα και Χαλέπι, κάνοντας λόγο περί «επίθεσης» των εχθρών της Δαμασκού, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι πυραυλικές επιθέσεις έγιναν στις 22:30 τοπική ώρα.

Νωρίτερα, η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι αλλεπάλληλες εκρήξεις ακούστηκαν στην επαρχία Χάμα και πρόσθεσε ότι οι αρχές διενεργούν έρευνα για να εξακριβώσουν τα αίτια.

Δύο κάτοικοί της ανέφεραν ότι οι εκρήξεις ακούστηκαν σε βάση που φέρονται να χρησιμοποιούν δυνάμεις υποστηριζόμενες από το Ιράν, κάτι που εγείρει την πιθανότητα να επρόκειτο για ενέργεια του Ισραήλ.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ έχουν πλήξει επανειλημμένα θέσεις, βάσεις και αυτοκινητοπομπές δυνάμεων που συνδέονται με το Ιράν στη Συρία.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν μια συριακή αεροπορική βάση, με αποτέλεσμα μεταξύ άλλων να σκοτωθούν επτά Ιρανοί.

Η ισραηλινή κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει ότι σκοπεύει να πλήξει κι άλλες ιρανικές βάσεις στην εμπόλεμη Συρία εάν οι εντάσεις με την Τεχεράνη κλιμακωθούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ