ΚΟΣΜΟΣ

Εξαφανίστηκε το δέντρο που φύτεψαν στο Λευκό Οίκο οι Τραμπ-Μακρόν

Εξαφανίστηκε το δέντρο που φύτεψαν στο Λευκό Οίκο οι Τραμπ-Μακρόν
REUTERS/Steve Holland

Το δέντρο το οποίο φύτεψαν την περασμένη εβδομάδα ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Εμανουέλ Μακρόν στον κήπο του Λευκού Οίκου… εξαφανίστηκε.

Οι δύο ηγέτες μαζί με τις συζύγους τους, φύτεψαν το δέντρο, το οποίο έφερε μαζί του ως δώρο ο Γάλλος πρόεδρος κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον, και οι φωτογραφίες από το εν λόγω στιγμιότυπο έκαναν το γύρο του κόσμου.

Πρόκειται για μια βελανιδιά που προέρχεται από την τοποθεσία όπου έγινε η μάχη του Belleau Wood, το καλοκαίρι του 1918. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μακρόν, το δέντρο αυτό θα ήταν υπενθύμιση «των ισχυρών δεσμών» που συνδέουν τις ΗΠΑ με τη Γαλλία.

Ωστόσο, το μόνο που αντίκρισε ένας φωτογράφος του Reuters που βρέθηκε στην τοποθεσία το Σάββατο, όταν επιχείρησε να βγάλει φωτογραφία, ήταν το πρόσφατα σκαμμένο γρασίδι, ενώ το δέντρο δεν υπήρχε πουθενά.

Καμία επίσημη εξήγηση δεν έχει δοθεί για το μυστήριο, ωστόσο κυκλοφορούν διάφορες εικασίες στο διαδίκτυο για το ποια μπορεί να είναι η μοίρα του δέντρου. Ένας γαλλικός ραδιοφωνικός σταθμός μετέδωσε ότι αυτού του είδους δέντρο φυτεύεται καλύτερα το φθινόπωρο, επομένως ίσως επιστρέψει τον Οκτώβριο.

Το site για την προστασία των αμερικανικών τελωνείων και των συνόρων εξηγεί ότι τα ξένα φυτά, που προορίζονται για καλλιέργεια, χρειάζονται ένα πιστοποιητικό φυτοϋγεινομικού ελέγχου, προτού εισέλθουν στη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ