ΚΟΣΜΟΣ

Λύθηκε το μυστήριο της εξαφάνισης του δέντρου που φύτεψαν Τραμπ-Μακρόν

Λύθηκε το μυστήριο της εξαφάνισης του δέντρου που φύτεψαν Τραμπ-Μακρόν
REUTERS

Τη λύση στο μυστήριο που δημιουργήθηκε από την εξαφάνιση του δέντρου που φύτεψαν στον κήπο του Λευκού Οίκου ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Εμανουέλ Μακρόν, έδωσε ο πρεσβευτής της Γαλλίας στις ΗΠΑ.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter, το δέντρο-σύμβολο της γαλλοαμερικανικής φιλίας μπήκε σε καραντίνα.

"Είναι υποχρεωτικό για κάθε ζωντανό οργανισμό που εισάγεται στις ΗΠΑ", εξήγησε με μήνυμά του στο Twitter ο Ζεράρ Αρό, πρεσβευτής της Γαλλίας στις ΗΠΑ. "Θα ξαναφυτευτεί μετά", πρόσθεσε.

Όμως από τη στιγμή που το δέντρο είχε ήδη φυτευτεί, η καραντίνα δεν ήρθε κατόπιν εορτής; διερωτήθηκε ένας αναγνώστης του μηνύματος αυτού στο Twitter, για να πάρει γρήγορα την απάντηση του Γάλλου διπλωμάτη ότι οι ρίζες του δέντρου είχαν απομονωθεί προσεκτικά με πλαστικό και δεν ήρθαν σε επαφή με το χώμα στους κήπους του Λευκού Οίκου.

Εξάλλου αξιωματούχος του γραφείου του Μακρόν έσπευσε να τονίσει ότι "επρόκειτο για ειδική χάρη που έκανε ο Τραμπ στη Γαλλία το να καταστεί δυνατό να φυτευτεί το δέντρο την ημέρα της επίσκεψης του (Γάλλου) προέδρου".

"Από τότε το δέντρο ξαναμπήκε σε καραντίνα και πολύ σύντομα θα ξαναφυτευτεί στους κήπους του Λευκού Οίκου", πρόσθεσε για να καταλήξει: "Μην ανησυχείτε, το δέντρο είναι πολύ καλά".

Πριν από μια εβδομάδα, στην αρχή της επίσκεψής του με τιμές αρχηγού κράτους στην Ουάσινγκτον, ο Μακρόν επισκέφθηκε με τον Τραμπ τους κήπους του Λευκού Οίκου, όπου φύτεψαν μαζί με τις συζύγους τους μια μικρή βελανιδιά, σε μια άκρως συμβολική πράξη της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, με τη φωτογραφία να κάνει το γύρο του κόσμου. Τέσσερις μέρες, αργότερα, όμως, η βελανιδιά εξαφανίστηκε.

Η εξαφάνισή της πυροδότησε πλήθος εικασιών από τους χρήστες των social media.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ