ΚΟΣΜΟΣ

Live: Το διάγγελμα Νετανιάχου για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Live: Το διάγγελμα Νετανιάχου για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
Gali Tibbon/Pool via Reuters

Στο αρχηγείο των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ βρίσκεται ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου, μέρος που επέλεξε για το διάγγελμά του, αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

«Θα κάνει μια δήλωση σχετικά με μια σημαντική εξέλιξη που αφορά τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν» σημείωνε νωρίτερα το δελτίο τύπου του Ισραηλινού πρωθυπουργού, χωρίς να δίνονται περαιτέρω λεπτομέρειες.

Οι ανακοινώσεις σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης έρχονται μια μέρα μετά την συνάντησή του με τον νέο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, όπου συζήτησαν για το ζήτημα.

Σε δηλώσεις του, έχοντας στο πλευρό του τον Ισραηλινό ηγέτη, ο Πομπέο είπε από το Τελ Αβίβ: «Παραμένουμε βαθιά ανήσυχοι για την επικίνδυνη κλιμάκωση, εκ μέρους του Ιράν, των απειλών εναντίον του Ισραήλ και της περιοχής».

Ο Νετανιάχου, από την πλευρά του, δήλωσε:

Νομίζω ότι η σημαντικότερη απειλή για την υφήλιο και τις δύο μας χώρες, και εναντίον όλων των χωρών, είναι το πάντρεμα του εξτρεμιστικού Ισλάμ με τα πυρηνικά όπλα και ιδίως η απόπειρα του Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ