ΚΟΣΜΟΣ

Τεχεράνη: Προπαγάνδα το διάγγελμα Νετανιάχου

Τεχεράνη: Προπαγάνδα το διάγγελμα Νετανιάχου
REUTERS

«Προπαγάνδα» χαρακτήρισε το τηλεοπτικό διάγγελμα του Μπενιαμίν Νετανιάχου η Τεχεράνη, που έκανε λόγο για αβάσιμες κατηγορίες.

«Τα σχόλιά του δεν είναι καινούργια» ανέφερε η κρατική τηλεόραση του Ιράν, κάνοντας παράλληλα λόγο για «προπαγάνδα εις βάρος των πυρηνικών εργασιών του Ιράν».

Στο τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατηγόρησε το Ιράν ότι λέει ψέματα και πως διαθέτει κρυφό πυρηνικό πρόγραμμα. Ανέφερε δε, ότι η κυβέρνησή του έχει στη διάθεσή της 110.000 αρχεία που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του.

Λίγη ώρα αργότερα, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε ότι οι κατηγορίες του Ισραήλ είναι «παλιές» και έχουν αντιμετωπιστεί στο παρελθόν από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας.

«Ο πρόεδρος Τραμπ κάνει ένα αναμάσημα παλιών κατηγοριών που έχουν ήδη αντιμετωπιστεί από το IAEA για να ακυρώσει τη συμφωνία. Πόσο βολικό. Συγχρονισμός με τις φερόμενες αποκαλύψεις μυστικών πληροφοριών από το αγόρι που δεν σταματά να κινδυνολογεί, λίγες μέρες πριν τις 12 Μαΐου. Αλλά η παρόρμηση του Τραμπ να γιορτάσει χάλασε το πρόσχημα», ανέφερε ο Ζαρίφ με tweet.

Ο Ιρανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Αμπάς Αράγκι δήλωσε παράλληλα, σύμφωνα με το ημικρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν Tasnim, ότι οι κατηγορίες του Ισραήλ είναι «παιδιάστικες και παράλογες» που στόχο έχουν να επηρεάσουν την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Τραμπ που αναμένεται να ανακοινώσει στις 12 Μαΐου για το αν η Ουάσινγκτον θα αποχωρήσει από την πυρηνική συμφωνία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ