ΚΟΣΜΟΣ

Ροχανί: Οι ΗΠΑ «θα το μετανιώσουν» αν αποχωρήσουν από την πυρηνική συμφωνία

Ροχανί: Οι ΗΠΑ «θα το μετανιώσουν» αν αποχωρήσουν από την πυρηνική συμφωνία
REUTERS/Matej Leskovsek & REUTERS/Danish Siddiqui/File Photo

Ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί, διαβεβαίωσε σήμερα ότι η χώρα του έχει προετοιμάσει τα σχέδιά της για να απαντήσει σε ενδεχόμενη απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να τερματίσει την πυρηνική συμφωνία με την Τεχεράνη.

«Έχουμε σχέδια για να αντισταθούμε σε οποιαδήποτε απόφαση του Τραμπ για την πυρηνική συμφωνία» είπε ο Ροχανί σε ομιλία του που μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση, προσθέτοντας ότι αν οι ΗΠΑ αποχωρήσουν από την πολυμερή συμφωνία θα το μετανιώσουν «όσο ποτέ στο παρελθόν».

«Αδιαπραγμάτευτη η πυρηνική συμφωνία του Ιράν» λέει σε Μακρόν

Στα τέλη Απριλίου, ο πρόεδρος του Ιράν δήλωσε στον ομόλογό του της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, πως η πυρηνική συμφωνία μεταξύ του Ιράν και των μεγάλων δυνάμεων που υπογράφηκε το 2015 δεν είναι «επ' ουδενί διαπραγματεύσιμη».

«Η πυρηνική συμφωνία ή οποιοδήποτε άλλο θέμα υπό το πρόσχημα αυτής δεν είναι σε καμία περίπτωση διαπραγματεύσιμο», δήλωσε ο Ροχανί κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Γάλλο ομόλογό του που διήρκησε τουλάχιστον μία ώρα. Το Ιράν «δεν θα δεχθεί κανέναν περιορισμό πέραν των δεσμεύσεών του» που είναι σύμφωνες με τους διεθνείς κανόνες μετά το 2025, αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του προέδρου του Ιράν.

Ροχανί σε Μακρόν: Αδιαπραγμάτευτη η πυρηνική συμφωνία του Ιράν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ