ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Αφέθηκε ελεύθερος ο Αλεξέι Ναβάλνι μετά τη νέα σύλληψή του

Ρωσία: Αφέθηκε ελεύθερος ο Αλεξέι Ναβάλνι μετά τη νέα σύλληψή του
REUTERS/Stringer

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στη Ρωσία, Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος συνελήφθη χθες σε διαδήλωση στη Μόσχα ενόψει της αυριανής ορκωμοσίας του Βλαντίμιρ Πούτιν στην προεδρία για μια τέταρτη θητεία, αφέθηκε ελεύθερος και την επόμενη εβδομάδα θα οδηγηθεί στο δικαστήριο, δήλωσε σήμερα η δικηγόρος του.

Ο χαρισματικός πολιτικός, 41 ετών, στον οποίο απαγορεύτηκε να συμμετάσχει στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου, είχε απευθύνει έκκληση προς τους ρώσους πολίτες να βγουν χθες στους δρόμους με σύνθημά τους «Όχι ο Τσάρος μας».

Σχεδόν 1.600 διαδηλωτές συνελήφθησαν σε 27 πόλεις της χώρας, σύμφωνα με την μκο OVD-Info, η οποία καταγράφει τις συλλήψεις.

Ο Ναβάλνι, τον οποίον πήραν σηκωτό οι αστυνομικοί λίγο μετά την εμφάνισή του στην πλατεία Πούσκιν της Μόσχας, αφέθηκε ελεύθερος λίγο μετά τα μεσάνυχτα, είπε η δικηγόρος του.

«Φαίνεται ότι έλαβαν εντολή 'μην τον βάλετε φυλακή πριν από την ορκωμοσία'», έγραψε ο Ναβάλνι στο Twitter, αναφερόμενος στις αρχές της Μόσχας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι κατηγορήθηκε για διοργάνωση απαγορευμένης διαδήλωσης και για αντίσταση κατά της αρχής.

Η δικηγόρος του Βερόνικα Πολιακόβα δήλωσε σήμερα στο AFP ότι ο Ναβάλνι θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου την προσεχή Παρασκευή.

Ρωσία: Μαζικές διαδηλώσεις με 1.600 συλλήψεις πριν την ορκωμοσία Πούτιν

ΔΗΜΟΦΙΛΗ