ΚΟΣΜΟΣ

Καμπούλ: Απετράπη επίθεση αυτοκτονίας

Καμπούλ: Απετράπη επίθεση αυτοκτονίας
Φωτογραφία Αρχείου REUTERS/Omar Sobhani

Η αφγανική αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε σήμερα έναν επίδοξο βομβιστή αυτοκτονίας, ο οποίος σχεδίαζε να επιτεθεί σε υπαίθριες εγκαταστάσεις αιμοδοσίας, σε μια πολυσύχναστη περιοχή της κεντρικής Καμπούλ, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Καθώς ο άνδρας αυτός πλησίασε στο κέντρο, σε ένα πάρκο στην εμπορική συνοικία Σαρ-ε-Νο, αστυνομικοί άνοιξαν πυρ πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, όπως είπε ο Χασμάτ Στανεκζάι, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Καμπούλ.

Εκτός από τον ίδιο δεν προκλήθηκαν άλλα θύματα και δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης.

Δεκάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις αυτοκτονίας στην Καμπούλ τις τελευταίες εβδομάδες, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι, οι οποίοι σκοτώθηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Απριλίου.

Καμπούλ: Οκτώ δημοσιογράφοι μεταξύ των δεκάδων νεκρών από τη διπλή επίθεση

Η αφγανική πρωτεύουσα γνωρίζει αύξηση των επιθέσεων εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας αλλά και αμάχων από τότε που οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν την έναρξη των εαρινών τους επιχειρήσεων στις 25 Απριλίου.

Οι επιθέσεις, κατά παράδοση, αυξάνονται στο Αφγανιστάν όταν λιώνουν τα χιόνια στα βουνά τους θερμούς μήνες, γεγονός που επιτρέπει στους ενόπλους να μετακινούνται ευκολότερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ