ΚΟΣΜΟΣ

Έρογλου: Ο Ακκιντζί παίζει το παιχνίδι των Ελληνοκυπρίων

Έρογλου: Ο Ακκιντζί παίζει το παιχνίδι των Ελληνοκυπρίων
ΑΠΕ/ΜΠΕ/ EPA/ STRINGER

«Πυρά» εναντίον του Μουσταφά  Ακκιντζί εξαπέλυσε ο πρώην Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, που υποστήριξε ότι ο νυν Τουρκοκύπριος ηγέτης παίζει το «παιχνίδι των Ελληνοκυπρίων».

Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο Dogan, υποστήριξε δε, ότι γίνονται μεγάλες προσπάθειες «για να βγάλουν την Τουρκία από την Κύπρο».

Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο (ΚΥΠE), o κ. Έρογλου διεμήνυσε δε ότι «κανείς να μην κάνει όνειρα, κάτι τέτοιο δεν θα γίνει».

Μάλιστα, εξέφρασε τη θέση ότι η πρόταση του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί είναι λανθασμένη, άκαιρη και «προκαλεί ζημιά».

«Ό,τι και να πει ο κ. Ακιντζί η Ελληνοκυπριακή πλευρά βλέπει το πλαίσιο Γκουτέρες ως ένα έγγραφο που καταργεί τις εγγυήσεις της Τουρκίας και το μονομερές της δικαίωμα, έτσι το βλέπει», ανέφερε προσθέτοντας ότι έχει γίνει αποδεκτό να αναθεωρηθούν οι εγγυήσεις της Τουρκίας αλλά κανένας δεν ενέκρινε την κατάργησή τους.

Σύμφωνα με τον Ντερβίς Έρογλου, ο Μουσταφά Ακκιντζί δεν έπρεπε να παίξει το παιχνίδι των Ελληνοκυπρίων. «Κανείς να μην προσπαθήσει να δείξει ότι η εκ περιτροπής προεδρία έχει την ίδια αξία με την κατάργηση των εγγυήσεων της Τουρκίας», ανέφερε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι ο τουρκικός στρατός γλίτωσε τους Τουρκοκύπριους από την ομηρία των Ελληνοκυπρίων.

Μάλιστα, υποστήριξε ότι είναι επικίνδυνο να το αλλάξει αυτό το Μουσταφά Ακκιντζί και εξέφρασε την ελπίδα να εγκαταλείψει αυτό το λάθος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ