ΚΟΣΜΟΣ

Ζάεφ: Πιστεύω ότι θα συναντηθούμε με τον Τσίπρα στις 17 Μαΐου

Ζάεφ: Πιστεύω ότι θα συναντηθούμε με τον Τσίπρα στις 17 Μαΐου
EUROKINISSI/ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Την πεποίθηση ότι θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 17 Μαΐου εξέφρασε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Telegrafi.

«Με τον Τσίπρα πιστεύω θα συναντηθούμε στη Σύνοδο. Ίσως η συνάντηση να πραγματοποιηθεί στο περιθώριο αυτής» είπε ο κ. Ζάεφ, αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Δυτικών Βαλκανίων.

Οι διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας έχουν αρχίσει να εντατικοποιούνται το τελευταίο διάστημα ενώ για το Σάββατο είναι προγραμματισμένο τετ-α-τετ του Νίκου Κοτζιά με τους Νικολά Ντιμιτρόφ και Μάθιου Νίμιτς στην Αθήνα.

Η εν λόγω συνάντηση δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη από ελληνικής πλευράς. Παρόλα αυτά, η «στροφή» που πραγματοποίησε προ ημερών ο Ζόραν Ζάεφ στο ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης αποτελεί πηγή αισιοδοξίας για μια λύση στο ζήτημα του ονοματολογικού αλλά και τα υπόλοιπα «αγκάθια» στη διαπραγμάτευση.

Πριν από μερικές ημέρες, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της 3ης Υπουργικής Συνάντησης Ελλάδας, Αλβανίας, Βουλγαρίας και πΓΔΜ, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς δήλωσε ότι και οι δύο πλευρές έχουν κάνει δουλειά «και θα ήταν κρίμα να μην αποδώσει καρπούς».

Παρόλα αυτά, όταν ερωτήθηκε αν υπήρξε συμφωνία για ονομασία για όλες τις χρήστες έναντι όλων (erga omnes) απάντησε πως εάν είχε συμβεί κάτι τέτοιο «θα έκανε πάρτι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ