ΗΠΑ: Πιθανή η επιβολή κυρώσεων κατά ευρωπαϊκών εταιρειών που συνεργάζονται με το Ιράν
«Πιθανή» είναι η επιβολή αμερικανικών κυρώσεων κατά ευρωπαϊκών εταιρειών που συνεργάζονται με το Ιράν, μετά την αποχώρηση της Ουάσιγκτον από την διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, δήλωσε ο Τζον Μπόλτον Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.
«Είναι πιθανή. Εξαρτάται από την συμπεριφορά των άλλων κυβερνήσεων», δήλωσε ο Μπόλτον στην εκπομπή «State of the Union» του CNNi.
Η απόφαση που έλαβε ο πρόεδρος Τραμπ για την αποχώρηση της αμερικανικής κυβέρνησης από την διεθνή συμφωνία του 2015, έχει δυσαρεστήσει του Ευρωπαίους συμμάχους των ΗΠΑ, ενώ έχει προκαλέσει κλίμα αστάθειας για τον εφοδιασμό των διεθνών αγορών με πετρέλαιο, αλλά και αβεβαιότητα για τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή.
Αναφερόμενος στη Βόρεια Κορέα, τόνισε ότι η ολική αποπυρηνικοποίηση της χώρας θα πρέπει να συνοδευτεί από έναν αφοπλισμό που θα έχει εφαρμογή σε όλες τις διαστάσεις του προγράμματος όπλων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των βιολογικών και χημικών όπλων.
«Από την πλευρά της αποπυρηνικοποίησης, σημαίνει όλες τις διαστάσεις του πυρηνικού προγράμματος τους. Ξεκάθαρα το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων. Αυτό πρέπει να το εγκαταλείψουν. Νομίζω ότι είναι αναγκαίο να δούμε τα προγράμματα των χημικών και βιολογικών τους όπλων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπόλτον στο CNNi.
Στρατιωτικό ελικόπτερο των ΗΠΑ κατέπεσε στην Αραβική Θάλασσα - Ένας αγνοούμενος
22:14
Οι ΗΠΑ δεν θα ανανεώσουν τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με Καναδά και Μεξικό
22:12
Αγρίνιο: Ένα άτομο ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του μετά από ατύχημα σε extreme sport στο Ξηρόμερο
22:09
Δημοσκόπηση Marc: Αυτοδυναμία ή... δεύτερες κάλπες; - Τι θα ψηφίσουν όσοι απείχαν το 2023
22:02