ΗΠΑ: Πιθανή η επιβολή κυρώσεων κατά ευρωπαϊκών εταιρειών που συνεργάζονται με το Ιράν
«Πιθανή» είναι η επιβολή αμερικανικών κυρώσεων κατά ευρωπαϊκών εταιρειών που συνεργάζονται με το Ιράν, μετά την αποχώρηση της Ουάσιγκτον από την διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, δήλωσε ο Τζον Μπόλτον Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.
«Είναι πιθανή. Εξαρτάται από την συμπεριφορά των άλλων κυβερνήσεων», δήλωσε ο Μπόλτον στην εκπομπή «State of the Union» του CNNi.
Η απόφαση που έλαβε ο πρόεδρος Τραμπ για την αποχώρηση της αμερικανικής κυβέρνησης από την διεθνή συμφωνία του 2015, έχει δυσαρεστήσει του Ευρωπαίους συμμάχους των ΗΠΑ, ενώ έχει προκαλέσει κλίμα αστάθειας για τον εφοδιασμό των διεθνών αγορών με πετρέλαιο, αλλά και αβεβαιότητα για τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή.
Αναφερόμενος στη Βόρεια Κορέα, τόνισε ότι η ολική αποπυρηνικοποίηση της χώρας θα πρέπει να συνοδευτεί από έναν αφοπλισμό που θα έχει εφαρμογή σε όλες τις διαστάσεις του προγράμματος όπλων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των βιολογικών και χημικών όπλων.
«Από την πλευρά της αποπυρηνικοποίησης, σημαίνει όλες τις διαστάσεις του πυρηνικού προγράμματος τους. Ξεκάθαρα το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων. Αυτό πρέπει να το εγκαταλείψουν. Νομίζω ότι είναι αναγκαίο να δούμε τα προγράμματα των χημικών και βιολογικών τους όπλων» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπόλτον στο CNNi.
SPONSORED
Στον ανακριτή οδηγήθηκαν οι οκτώ κατηγορούμενοι για τη ληστεία στην Κάτω Τιθορέα
16:22
Πόλεμος στην Ουκρανία: «Πράσινο φως» για τη συγκρότηση Ειδικού Δικαστηρίου για εγκλήματα της Ρωσίας
16:10
Πτώση στις διεθνείς αγορές υπό την πίεση του φόβου για τον πληθωρισμό
16:04
Ζευγάρι αλλοδαπών πίσω από μπαράζ κλοπών και απόπειρες διαρρήξεων στη Ρόδο
15:59