ΚΟΣΜΟΣ

Έρευνες και στο Στρασβούργο σε σχέση με την επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι

Έρευνες και στο Στρασβούργο σε σχέση με την επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι
REUTERS/Reuters TV

Αστυνομικοί με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και βαρύ οπλισμό πραγματοποίησαν την Κυριακή έρευνες στην οικία ενός φίλου του δράστη της επίθεσης με μαχαίρι, που στοίχισε τη ζωή ενός ανθρώπου το βράδυ του Σαββάτου, αφού τον συνέλαβαν, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι αστυνομικοί αποχώρησαν από το κτίριο στη συνοικία Λ' Εσπλανάντ με έναν άνδρα στον οποίο είχαν περάσει χειροπέδες, με το πρόσωπό του να μην διακρίνεται καθώς ήταν κρυμμένο κάτω από την κουκούλα που φορούσε όπως κι ένα μαύρο μπλουζάκι που έγραφε Γκρόζνι μπροστά και πίσω διακρινόταν ένα καλάσνικοφ.

Ένας δεύτερος άνδρας απομακρύνθηκε επίσης συνοδεία αστυνομικών χωρίς να του έχουν φορέσει χειροπέδες.

Μια αστυνομικός αποχώρησε από το σημείο κρατώντας έναν σάκο που περιείχε έναν υπολογιστή.

Σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες, ο φίλος του Καμζάτ Αζίμοφ, γεννηθείς επίσης το 1997, ήταν το «στενότερο πρόσωπο» που βρισκόταν κοντά στον δράστη της επίθεσης στο Παρίσι, ο οποίος είχε ζήσει αρκετά χρόνια στο Στρασβούργο.

Ο νεαρός άνδρας τέθηκε υπό κράτηση στο Στρασβούργο κι αναμένεται να υποβληθεί σε ανάκριση από τους αστυνομικούς της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Ασφαλείας (DGSI) πριν από την πιθανή μεταγωγή του στο Παρίσι.

«Κατά τη διάρκεια της έρευνας δεν βρέθηκε κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο», ωστόσο τα αντικείμενα που περισυλλέχθηκαν θα ερευνηθούν περαιτέρω, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ