ΚΟΣΜΟΣ

Σκοπιανό: Ας τα βρουν Ελλάδα και πΓΔΜ, τονίζει η Κομισιόν

Σκοπιανό: Ας τα βρουν Ελλάδα και πΓΔΜ, τονίζει η Κομισιόν
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η Κομισιόν διαψεύδει δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, το οποίο ανέφερε πως έχει ζητηθεί η υπερψήφιση από 180 βουλευτές μιας ενδεχόμενης συμφωνίας ως προς το Σκοπιανό. 

Η διάψευση ήρθε από το περιβάλλον του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, και ανέφερε σχετικά: «Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε urbi et orbi στη Βουλή ότι υποστηρίζει τη λύση αλλά ότι οι Βρυξέλλες δεν θα αναμειχθούν, είναι θέμα των μερών να κινηθούν όπως νομίζουν».

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές, θέλοντας να υπερτονίσουν τη θέση αυτή του κ. Γιούνκερ, υπενθύμισαν τα όσα είχε πει που ο πρόεδρος της Επιτροπής, μιλώντας πρόσφατα από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων: «Δεν είναι δική μου δουλειά για να σας δώσω προτάσεις, κατευθυντήριες γραμμές, ή ακόμα και καθοδήγηση για ένα θέμα που είναι για να ρυθμίσετε μεταξύ σας. Επιτρέψτε μου, ωστόσο, να τονίσω την ανάγκη επίλυσης αυτού του προβλήματος».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της κυριακάτικης «Αυγής», το οποίο επικαλείτο κυβερνητικές πηγές, ανέφερε ότι τόσο ο κ. Γιούνκερ όσο και η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Φεντερίκα Μογκερίνι, υποστηρίζουν την ανάγκη υπερψήφισης της συμφωνίας για το ονοματολογικό με τα Σκόπια από 180 βουλευτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ