ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Ακυρώθηκε το 75% των πτήσεων της Brussels Airlines λόγω της απεργίας πιλότων

Βέλγιο: Ακυρώθηκε το 75% των πτήσεων της Brussels Airlines λόγω της απεργίας πιλότων
EPA/STEPHANIE LECOCQ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προβλήματα στις αεροπορικές μετακινήσεις αναμένεται να προκαλέσουν στο Βέλγιο οι απεργίες των πιλότων της Brussels Airlines, θυγατρικής της Lufthansa. Σήμερα θα γίνει η πρώτη από τις δύο προγραμματισμένες για αυτή την εβδομάδα απεργίες, με αποτέλεσμα την ακύρωση του 75% των πτήσεων της βελγικής αεροπορικής εταιρίας.

Οι πιλότοι έχουν ανακοινώσει ότι θα απεργήσουν σήμερα και την Τετάρτη (16 Μαΐου) έπειτα από εβδομάδες διαπραγματεύσεων με τη διεύθυνση της εταιρίας που απέβησαν άκαρπες.

Σήμερα αναμένεται να διεξαχθεί νέα συνάντηση με τη διοίκηση της βελγικής εταιρίας.

Η Brussels Airlines εξέφρασε τη λύπη της για την , η οποία θα επηρεάσει περισσότερους από 60.000 επιβάτες 557 πτήσεων προς και από τις Βρυξέλλες τις δύο αυτές ημέρες.

Ανέφερε ότι 54 πτήσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα και 60 την Τετάρτη με το ενδεχόμενο προσθήκης και άλλων πτήσεων στη διάρκεια της ημέρας.

Οι πιλότοι διεκδικούν μισθολογικές αυξήσεις, καλύτερη ισορροπία ανάμεσα στα εργασιακά ωράρια και στην προσωπική ζωή, καλύτερες εργασικές προοπτικές και δυνατότητα πρόωρης συνταξιοδότησης. Περίπου 80% τάχθηκαν υπέρ της απεργίας. Ηγέτες συνδικάτων δήλωσαν πως ορισμένες από τις ανησυχίες των πιλότων συνδέονται με την αβεβαιότητα για το μέλλον της αεροπορικής εταιρίας στο πλαίσιο της Lufthansa.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ