ΚΟΣΜΟΣ

Νέα υπόθεση Τέρπιν συγκλονίζει τις ΗΠΑ: Γονείς βασάνιζαν τα 10 παιδιά τους επί χρόνια

Νέα υπόθεση Τέρπιν συγκλονίζει τις ΗΠΑ: Γονείς βασάνιζαν τα 10 παιδιά τους επί χρόνια
Pixabay

Υπόθεση που ανασύρει μνήμες από το σπίτι-κολαστήριο της οικογένειας Τέρπιν, αποκαλύφθηκε στην Καλιφόρνια. Οι Αρχές διέσωσαν δέκα παιδιά από τα χέρια των γονέων τους που φέρονται να τα βασάνιζαν, να τα κακοποιούσαν, ενώ τα ανάγκαζαν να διαμένουν κάτω από άθλιες συνθήκες.

Οι γείτονες της Ίνα Ρότζερς και του Τζόναθαν Άλεν δεν γνώριζαν ότι οι οικογένεια είχε τόσα πολλά παιδιά, ούτε φυσικά για το τι συνέβαινε εντός του φαινομενικά φυσιολογικού σπιτιού τους.

«Ο άντρας μου είναι εκπληκτικός άνθρωπος», ισχυρίζεται η Ρότζερς. «Εγώ είμαι υπέροχη μητέρα», δηλώνει η 30χρονη μητέρα των δέκα παιδιών, ηλικίας από 12 ετών έως 4 μηνών. Ο Άλεν, 29 ετών, είναι πατέρας οκτώ εκ των παιδιών της.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο 12χρονος γιος της οικογένειας το έσκασε από το σπίτι. Όταν τον εντόπισαν οι Αρχές και τον οδήγησαν πίσω στην οικογένειά του ανακάλυψαν τη φριχτή υπόθεση.

Ούρα, ανθρώπινα περιττώματα και περιττώματα ζώων, σκουπίδια και σαπισμένο φαγητό κάλυπταν το πάτωμα, σύμφωνα με την αστυνομία. Φωτογραφίες από το σπίτι κολαστήριο δείχνουν διάφορα αντικείμενα να είναι πεταμένα σε κάθε γωνιά, ενώ το μπάνιο είναι εξ’ ολοκλήρου καλυμμένο από περιττώματα ζώων.

Ερωτώμενη από την αστυνομία γιατί τα παιδιά έμεναν όλα μαζί σε ένα δωμάτιο, ενώ το υπόλοιπο σπίτι ήταν αποκλειστικά για την ίδια και τον σύντροφό της, η μητέρα ισχυρίστηκε πως τα παιδιά προτιμούσαν να είναι όλα μαζί.

Έχουν περάσει έξι εβδομάδες από τη σύλληψη των γονέων και η αστυνομία εξετάζει ένα-ένα τα παιδιά ώστε να λάβει απαντήσεις για όλα τα ερωτήματα σχετικά με την χρόνια κακοποίηση που δέχονταν.

Τα παιδιά δεν πήγαιναν σχολείο, αλλά έκαναν μαθήματα στο σπίτι, ενώ έβγαιναν πολύ σπάνια έξω, με αποτέλεσμα οι γείτονες να μην γνωρίζουν και τον ακριβή αριθμό τους. Μερικά από τα παιδιά κακοποιούνταν από το 2014 – έχουν σημάδια στο σώμα τους ακόμη και από πυροβολισμούς από αεροβόλα όπλα.

Η Ρότζερς είναι αντιμέτωπη με κατηγορίες περί βασανισμού και παιδικής κακοποίησης, όλα σε βαθμό κακουργήματος. Δηλώνει όμως αθώα. Στον Άλεν έχουν επιρριφθεί συνολικά δεκαπέντε κακουργηματικές κατηγορίες.

«Τα παιδιά μου έχουν σημάδια και εκδορές γιατί είναι παιδιά, αυτό είναι όλο», ισχυρίστηκε η 30χρονη σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε τις προηγούμενες μέρες μπροστά από το σπίτι της. «Δεν υπάρχουν σπασμένα κόκαλα, δεν υπάρχουν σοβαρά σημάδια, τίποτα», είπε στους δημοσιογράφους και τους έκανε μία «ξενάγηση» στο σπίτι.

Η ίδια δήλωσε πως κατηγορείται για τον τρόπο ζωής που επέλεξε. Όπως αποκάλυψε έμεινε πρώτη φορά έγκυος όταν ήταν 16 ετών και είναι με τον σύντροφό της τα τελευταία 10 χρόνια. Όπως τόνισε και οι δύο ήθελαν μεγάλη οικογένεια.

«Θέλω η αστυνομία να γνωρίζει πως δεν είμαι ζώο. Δεν είμαι ζώο», είπε ο Άλεν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ