ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Τις επόμενες μέρες η ανακοίνωση του ονόματος του πρωθυπουργού

Ιταλία: Τις επόμενες μέρες η ανακοίνωση του ονόματος του πρωθυπουργού
Italian Presidential Press Office/Handout via REUTERS

Στις διαπραγματεύσεις του κινήματός του με την Λέγκα, αναφέρθηκε ο επικεφαλής του κινήματος Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα αποφασιστεί το όνομα του πρωθυπουργού στην Ιταλία.

«Το όνομα του πρωθυπουργού θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες, σήμερα πιστεύω ότι θα οριστικοποιηθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα», δήλωσε ο Ντι Μάιο. Πρόσθεσε, δε, ότι «από αύριο η συμφωνία αυτή θα τεθεί στην κρίση των μελών των Πέντε Αστέρων».

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στο πρόγραμμα περιέχεται η στήριξη των ανέργων με σχεδόν οκτακόσια ευρώ τον μήνα για μια διετία, μόνον δυο φορολογικές κλίμακες (στο 15% και 20%), αλλά και η αντιμετώπιση της σύγκρουσης συμφερόντων ανάμεσα σε επιχειρηματική και πολιτική δράση. Προβλέπεται, παράλληλα, όπως αναφέρει ο τύπος, «το βαθμιαίο κλείσιμο των καταυλισμών στους οποίους διαμένουν ρομά».

Είναι σαφές ότι προς το παρόν, οι Σαλβίνι και Ντι Μάιο, δεν πρόκειται να ξανασυναντηθούν με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος τους έχει ζητήσει να επιστρέψουν στο προεδρικό μέγαρο όταν θα έχουν ολοκληρώσει, σε κάθε λεπτομέρεια, την διαπραγμάτευσή τους.

Σε ότι αφορά το ιταλικό σπρεντ, τέλος, σήμερα, άγγιξε τις 160 μονάδες βάσης και οικονομικοί αναλυτές δεν αποκλείουν νέες «αναταράξεις», τις επόμενες ημέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ