ΗΠΑ: «Φάρσα» η επανεκλογή Μαδούρο
Η επανεκλογή του Νικολάς Μαδούρο στην προεδρία της Βενεζουέλας αποτελεί μια «φάρσα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς, με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο να προαναγγέλλει τη λήψη «γρήγορων οικονομικών και διπλωματικών μέτρων», που θα συμβάλουν στην αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
«Οι εκλογές στη Βενεζουέλα είναι μια φάρσα, ούτε ελεύθερες ούτε δίκαιες, το παράνομο αποτέλεσμα είναι ένα πλήγμα στην υπερήφανη δημοκρατική παράδοση της Βενεζουέλας», δήλωσε ο Πενς, προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα παραμείνουν άπραγες «ενώ η Βενεζουέλα καταρρέει και η δυστυχία συνεχίζει να πλήττει τους γενναίους ανθρώπους».
«Το καθεστώς Μαδούρο πρέπει να επιστρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Βενεζουέλα και να επιτρέψει στους πολίτες του να ακουστούν», σημείωσε.
Ο Πομπέο, σε ανακοίνωσή του, «καταδίκασε» τις «νόθες» προεδρικές εκλογές της Κυριακής, τις οποίες χαρακτήρισε «επίθεση κατά της συνταγματικής τάξης» και «προσβολή της δημοκρατικής παράδοσης της Βενεζουέλας».
«Όσο το καθεστώς Μαδούρο δεν θέτει τη Βενεζουέλα πίσω στο δρόμο προς τη δημοκρατία μέσω ελεύθερων, δίκαιων και διαφανών εκλογών, η κυβέρνηση θα αντιμετωπίζει απομόνωση από τη διεθνή κοινότητα», ανέφερε.
Βομβαρδισμένο τοπίο οι πόλεις στη Γαλλία μετά τις ολονύκτιες ταραχές - Νέες διαδηλώσεις στην Αλβανία
13:22
Λιθουανία: Στα καταφύγια οι πολίτες λόγω συναγερμού για άγνωστο ιπτάμενο αντικείμενο
13:20
Στα σκαριά αποστολή για τη συλλογή δειγμάτων από τον δορυφόρο του Άρη, Φόβο από την Ιαπωνία
13:13
Ρουμανικά F-16 κατέρριψαν ρωσικά drone στη Μαύρη Θάλασσα
13:02