ΚΟΣΜΟΣ

Μπουλούτ: Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Τελ Αβίβ εξαπολύουν οικονομική επιχείρηση εναντίον μας

Μπουλούτ: Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Τελ Αβίβ εξαπολύουν οικονομική επιχείρηση εναντίον μας
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΡΑ/STR

Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε γνωστός σύμβουλος του τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Γιγίτ Μπουλούτ έριξε τις βολές του κατά ξένων κέντρων που, όπως είπε, προκαλούν τριγμούς στην οικονομία της Άγκυρας ενόψει των εκλογών.

«Το κέντρο που διοργάνωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 τώρα εξαπολύει ‘’οικονομική επιχείρηση’’ εναντίον της Τουρκίας», ισχυρίστηκε ο Μπουλούτ σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, ενώ κατηγόρησε τους επιχειρηματίες που εγκαταλείπουν τη χώρα, καταγγέλλοντας πως «μας ξεπουλάνε».

«Οι επιχειρηματίες που έβγαλαν το ψωμί τους στην Τουρκία τα τελευταία 60 χρόνια τώρα εγκαταλείπουν τη χώρα με τα δισεκατομμύρια μας... μας ξεπουλάνε... δεν υπάρχει πρόβλημα... δεν χρειαζόμαστε κανέναν», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μπουλούτ δεν παρέλειψε να αποκαλύψει και το ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση, τονίζοντας πως «οι τουρκικές χρηματοπιστωτικές αγορές δέχονται επίθεση από το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Τελ Αβίβ, όπως και στην απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, αλλά αυτά δε θα τα φοβηθούμε ποτέ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ