ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Νεκρή μέσα σε «λίμνη αίματος» βρέθηκε δημοσιογράφος

Μεξικό: Νεκρή μέσα σε «λίμνη αίματος» βρέθηκε δημοσιογράφος
Φωτογραφία Αρχείου EPA/Jose Luis de la Cruz/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νεκρή μέσα στο σπίτι της στο Μοντερέι, στο βόρειο Μεξικό, βρέθηκε μία δημοσιογράφος. Όπως γνωστοποίησαν την Πέμπτη οι δικαστικές Αρχές, η σορός της έφερε σημάδια από πολλά χτυπήματα.

Τον θάνατο της Αλίσια Ντίας Γκονζάλες επιβεβαίωσε η εφημερίδα El Financiero, για την οποία εργαζόταν η 52χρονη δημοσιογράφος από τον Ιανουάριο.

«Είναι επείγον να δοθεί επίσημη εξήγηση για την ανθρωποκτονία της Αλίσια Ντίας Γκονζάλες», τόνισε μέσω Twitter ο Μαουρίσιο Μεχία, ο διευθυντής της εφημερίδας.

Η δημοσιογράφος βρέθηκε «πεσμένη μπρούμυτα», μέσα σε μια «λίμνη αίματος» και είχε «υποστεί χτυπήματα», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο εισαγγελική πηγή στην Πολιτεία Νουέβο Λεόν, διευκρινίζοντας ότι το πτώμα της το βρήκε ο γιος της.

Είναι άγνωστο, μέχρι τώρα, εάν η δολοφονία της συνδέεται με τη δουλειά της.

Συνάδελφοι της είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η Αλίσια κάλυπτε θέματα όπως οι δραστηριότητες επιχειρήσεων, φορολογικές υποθέσεις, υποθήκες και οι δημόσιες επενδύσεις. Κατ' αυτούς, δεν είχε καταπιαστεί ποτέ με τα πιο «ευαίσθητα» θέματα.

Η Ντίας Γκονζάλες στο παρελθόν εργάστηκε στις εφημερίδες El Norte και La Moneda. Την περασμένη εβδομάδα, ο δημοσιογράφος Χουάν Κάρλος Ουέρτα δολοφονήθηκε καθώς έβγαινε από το σπίτι του στην Πολιτεία Ταμπάσκο (νοτιοανατολικά) κι έγινε ο τέταρτος εργαζόμενος στον Τύπο που εκτελέστηκε από κακοποιούς φέτος.

Πάνω από 100 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό από το 2000, κατά τα στοιχεία οργανώσεων υπεράσπισης της ελευθερίας της έκφρασης. Η χώρα θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες στον κόσμο για την άσκηση αυτού του επαγγέλματος. Το 2017, δολοφονήθηκαν 12 εργαζόμενοι σε μέσα ενημέρωσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ