ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανός λοχίας σαμποτάρισε το αλεξίπτωτο της γυναίκας του για να πάρει την αποζημίωση της ασφάλειας

Βρετανός λοχίας σαμποτάρισε το αλεξίπτωτο της γυναίκας του για να πάρει την αποζημίωση της ασφάλειας
EPA/SAMUEL GOLAY/ Φωτογραφία αρχείου

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 38χρονο λοχία του Βρετανικού στρατού Εμίλ Σίλιερς για διπλή απόπειρα ανθρωποκτονίας κατα της συζύγου του.

Η Βικτόρια Σίλιερς επιβίωσε «ως εκ θαύματος» μετά από πτώση 1.200 μέτρων αφού ο σύζυγός της, Εμίλ Σίλιερς, πείραξε τον εξοπλισμό της με αποτέλεσμα το αλεξίπτωτό της να μην ανοίξει όταν έπεσε από το αεροσκάφος. Η έμπειρη αλεξιπτωτίστρια, κατάφερε να επιβραδύνει την πτώση της και να ανοίξει το βοηθητικό αλεξίπτωτο λίγο πριν πέσει σε προσφάτως εκχερσωμένο χωράφι.

Παρότι επιβίωσε, η 41χρονη υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς στην σπονδυλική της στήλη, το πόδι, την κλείδα και τα πλευρά.

Σε άρθρο στο BBC αναφέρεται ότι το αλεξίπτωτο είχε υποστεί ζημία αντίστοιχη της οποίας δεν έχει ξανασημειωθεί πουθενά στον κόσμο (συμπεριλαμβανομένων καταστροφής του κεντρικού μηχανισμού και του μηχανισμού της ρεζέρβας) αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο ατυχήματος. Ο Σίλιερς αρνήθηκε ότι πείραξε το αλεξίπτωτο ενώ στην κατάθεσή του στο δικαστήριο είπε ότι υπάρχει πιθανότητα ύπαρξης άλλου δράστη ή ότι η ίδια η Σίλιερς ίσως να αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Μερικές μέρες νωρίτερα, ο Σίλιερς είχε επιχειρήσει να πειράξει το γκάζι στην κουζίνα του σπιτιού ελπίζοντας ότι όταν η σύζυγός του θα άναβε την κουζίνα αυτό θα οδηγούσε σε έκρηξη, κάτι που δεν συνέβη. Την ώρα εκείνη ήταν παρόντα στο σπίτι και τα δύο παιδιά του ζευγαριού.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, ο Σίλιερς προσπάθησε να σκοτώσει τη σύζυγό του προκειμένου να αποκομίσει κέρδος από της ασφάλεια ζωής της. Η ασφάλεια θα αποζημίωνε την οικογένεια ποσό 120.000 λιρών σε περίπτωση θανάτου της συζύγου από ατύχημα.

Κατά τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, γνωστοποιήθηκε ότι ο κατηγορούμενος είχε χρέος 22.000 λιρών ενώ ήλπιζε να χτίσει μια νέα ζωή με την ερωμένη του, Στέφανι Γκόλλερ.

Ο Σίλιερς έχει αρνηθεί τις κατηγορίες εναντίων του ενώ η καταδίκη του αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ