ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Ο νεαρός μετανάστης που έσωσε ένα 4χρονο παιδί θα γίνει δεκτός από τον Μακρόν

Γαλλία: Ο νεαρός μετανάστης που έσωσε ένα 4χρονο παιδί θα γίνει δεκτός από τον Μακρόν
Screen grab/YouTube

Ο νεαρός παράτυπος μετανάστης από το Μάλι ο οποίος σκαρφάλωσε σε μπαλκόνι κτιρίου στο Παρίσι και έσωσε ένα παιδί που κρεμόταν στο κενό, θα γίνει δεκτός σήμερα το πρωί στο προεδρικό μέγαρο από τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, γνωστοποίησε το Ελιζέ στο Γαλλικό Πρακτορείο αργά το βράδυ της Κυριακής.

Ο Μαμαντού Γκασαμά, ο οποίος αναγορεύθηκε την Κυριακή (27/5) από πολλά γαλλικά μέσα ενημέρωσης σε «ήρωα», 24 ώρες μετά την αυθόρμητη πράξη του, θα συναντηθεί με τον Γάλλο πρόεδρο στις 09:50, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον του προέδρου.

Ο νεαρός που έσωσε το βράδυ του Σαββάτου στο Παρίσι ένα τετράχρονο παιδί που κρεμόταν στο κενό σκαρφαλώνοντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι σε πολυκατοικία ονομάζεται Μαμουντού Γκασάμα και είναι παράνομος μετανάστης από το Μάλι, δήλωσε μέλος του δημοτικού συμβουλίου της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο Μαμουντού Γκασάμα παρουσιάσθηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης ως ήρωας. Ο ίδιος δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV ότι «είδε πολύ κόσμο να φωνάζει και αυτοκίνητα να κορνάρουν».

«Βγήκα, έτρεξα να δω τι λύσεις υπήρχαν για να σωθεί. Κατάφερα να πιαστώ από το μπαλκόνι, ανέβηκα με αυτόν τον τρόπο και , ευχαριστώ θεέ μου, το έσωσα» ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ