ΚΟΣΜΟΣ

Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ: Ξυλοδαρμός κοπέλας στην παραλία

Νέο περιστατικό αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ: Ξυλοδαρμός κοπέλας στην παραλία
Screen grab από βίντεο

Τον γύρο του διαδικτύου έχει κάνει ένα σοκαριστικό βίντεο, στο οποίο ένας αστυνομικός σε παραλία του Νιού Τζέρσεϊ γρονθοκοπεί βάναυσα μία κοπέλα, καθώς αντιστάθηκε στη σύλληψή της.

Στο βίντεο ακούγεται ο αστυνομικός να της φωνάζει «σταμάτα να αντιστέκεσαι» και στη συνέχεια ξεκινάει να τη χτυπάει με γροθιές στο κεφάλι και αφού την ακινητοποίησε, της πέρασε χειροπέδες. Στο ίδιο βίντεο διακρίνεται και ένα μωρό 18 μηνών στην αγκαλιά ενός άντρα, το οποίο καθ’ όλη τη διάρκεια, κλαίει.

Το θύμα του ξυλοδαρμού αναφέρει σε ανάρτησή της ότι εμφανίσθηκε η αστυνομία και τους έκανε αλκοτέστ. Έπειτα και αφού είχαν βγει αρνητικά τα αποτελέσματα, η κοπέλα αρνήθηκε να τους δώσει το όνομά της.

Η ίδια παραδέχεται πως η παρέα της είχε αλκοόλ στην παραλία, ενώ η ίδια, σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, δεν ήταν σε νόμιμη ηλικία για να έχει μαζί της ή για να καταναλώσει. Τονίζει πως το αλκοτέστ απέδειξε πως δεν είχε πιει ούτε μια γουλιά.

Παρόλα αυτά, οι Αρχές επέμεναν να τους δώσει τα στοιχεία της και εκείνη τους ρώτησε πώς και δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν από το να ψάχνουν στην παραλία για ανήλικους με αλκοόλ στην κατοχή τους. Μετά από αυτή της τη φράση ξέσπασε ο καυγάς:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ