ΚΟΣΜΟΣ

Στη Θράκη για προεκλογική ομιλία ο αντίπαλος του Ερντογάν στις εκλογές

Στη Θράκη για προεκλογική ομιλία ο αντίπαλος του Ερντογάν στις εκλογές
REUTERS/Huseyin Aldemir

Η Θράκη και συγκεκριμένα η Κομοτηνή και η Ξάνθη, περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των προεκλογικών συγκεντρώσεων του προεδρικού υποψηφίου των Κεμαλιστών του CHP στις προσεχείς τουρκικές εκλογές, Μουχαρέμ Ιντζέ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Καθημερινή, ο κ. Ιντζέ θα επισκεφτεί την Πέμπτη το μεσημέρι το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή και στη συνέχεια θα μιλήσει με μουσουλμάνους της περιοχής μπροστά στο κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία της «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής».

Μετά την Κομοτηνή, ο Τούρκος πολιτικός είναι πιθανό να επισκεφτεί την Ξάνθη, ενώ μετά τη Θράκη θα περάσει μέσω του μεθοριακού σταθμού στη Νυμφαία, στη νότια Βουλγαρία και συγκεκριμένα στην πόλη Κρτζάλικ, όπου θα μιλήσει σε τουρκικής καταγωγής πολίτες.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που επικεφαλής τουρκικού κόμματος, υποψήφιος πρόεδρος ή πρωθυπουργός πραγματοποιεί προεκλογική καμπάνια στη Θράκη.

Αν και οι μουσουλμάνοι της Θράκης ως Έλληνες δεν ψηφίζουν στις εκλογές, η συγκέντρωση της τουρκικής αντιπολίτευσης, ερμηνεύεται από πηγές της μειονότητας, ως η απάντηση στην εκδήλωση του Ερντογάν στο Σεράγεβο της Βοσνίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ