ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Pokemon Go έπαιζε ο πατέρας του τετράχρονου που κρεμόταν στο μπαλκόνι

Γαλλία: Pokemon Go έπαιζε ο πατέρας του τετράχρονου που κρεμόταν στο μπαλκόνι
Screen grab/YouTube

Ο πατέρας του τετράχρονου παιδιού που κρεμόταν από το μπαλκόνι του σπιτιού του στο Παρίσι και σώθηκε από έναν μετανάστη από το Μάλι, έπαιζε Pokemon Go την ώρα που συνέβη το περιστατικό.

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του στο BFM TV ο κατήγορος Francois Molins. Όπως είπε, ο πατέρας του παιδιού είχε πάει για ψώνια και όταν έφυγε από το μαγαζί, ξεκίνησε να παίζει Pokemon Go.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πατέρας –ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης δύο ετών για παραμέληση ανηλίκου- είναι συντετριμμένος από τις συνέπειες της πράξης του.

Ο τετράχρονος βρισκόταν υπό την επίβλεψη του πατέρα του, καθώς η μητέρα του ζούσε στο νησί Ρεϋνιόν.

Το βίντεο της διάσωσης του παιδιού από τον μετανάστη-«Σπάιντερμαν» Μαμούντου Γκασαμά, ο οποίος σκαρφάλωσε στα μπαλκόνια τεσσάρων ορόφων, έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες.

Ο 22χρονος Γκασαμά έγινε δεκτός στο Μέγαρο των Ηλυσίων από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος του απένειμε πιστοποιητικό και ένα χρυσό μετάλλιο για την πράξη θάρρους και αποφασιστικότητας στην οποία προέβη.

Παράλληλα, του προσφέρθηκε η γαλλική υπηκοότητα, ενώ θα ενταχθεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

«Δεν το σκέφτηκα, σκαρφάλωσα και με βοήθησε ο Θεός», δήλωσε ο Γκασαμά, ο οποίος βρισκόταν στη γειτονιά για να δει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, όταν είδε το συγκεντρωμένο πλήθος.

Η δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo δήλωσε μέσω twitter ότι κάλεσε τον Γκασαμά για να τον ευχαριστήσει.

Father of child in 'Spiderman' rescue was playing Pokemon Go

By Saskya Vandoorne, Ben Westcott and Vasco Cotovio, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ